Šport > Košarka
21697 ogledov

Kidd besen zaradi tega, kar se dogaja Dončiću

Jason Kidd Luka Dončić Profimedia
Jason Kidd je po tekmi besno izjavil, da potrebujejo še koga razen Luke, ki ni bil deležen nobene pomoči soigralcev, če želijo premagati Phoenix.

Košarkarji Dallas Mavericks so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA proti najboljši ekipi rednega dela Phoenix Suns v boju na štiri zmage izgubili tudi drugo tekmo v Arizoni. Potem ko so na prvi kljub 45 točkam Luke Dončića klonili s 114:121, je bil Phoenix tokrat še bolj zanesljiv in zmagal s 129:109.

Dončić je tokrat dosegel 35 točk ob zelo dobrem metu iz igre 13-22 ter 5-10 za tri točke. Tudi na drugi tekmi v Arizoni je imel 23-letni slovenski zvezdnik, ki je za Dallas zbral še pet skokov, sedem podaj in ukradel eno žogo, premalo pomoči pri soigralcih. Potem ko so gosti ob polčasu še vodili s 60:58, v drugem delu niso zmogli več slediti (pre)dobrim soncem.

Luka Dončić NBA končnica Šport Luka spet zadeval, odločil pa 37-letni veteran

Prvi strelec gostiteljev je bil Devin Booker s 30 točkami, poleg tega se je na drugi tekmi v dresu Phoenixa razigral tudi Chris Paul. Potem ko je v uvodnih treh četrtinah skupaj zbral 14 točk, je v zadnji zablestel in z novimi 14 skupno tekmo končal pri 28 točkah. Paul, sicer 12-kratni udeleženec tekme zvezd All-Star, ki bo v petek dopolnil 37 let, je skoraj sam v zadnjem delu igre poskrbel, da so sonca zanesljivo zmago pripeljala do konca, ko je zadel devet od svojih zadnjih desetih metov.

35 točk za Dallas je prispeval Dončić, edini še vsaj nekoliko razpoloženi Mamerick pa je bil Reggie Bullock, ki je zbral 16 točk, a to ni bilo dovolj, da bi zdržali nalete Phoenixa v zadnji četrtini. Ponovil se je scenarij iz rednega dela, ko je Dallas v zadnji četrtini obračuna s Phoenixom zapravil vodstvo.

Jason Kidd Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vodimo s šestimi točkami, izgubimo žogo, oni se vrnejo in dosežejo koš, v tistem trenutku pa smo preprosto izgubili fokus," je dejal Kidd. "Moramo biti boljši, končnica ali redna sezona. V četrti četrtini smo našli način, kako premagati sami sebe," je bil razočaran trener Dallasa, preden se je lotil glavnega problema svoje ekipe.

"Luka je imel odlično tekmo, toda nihče drug od naših igralcev se ni pojavil. Ostali igralci preprosto morajo bolje zadevati. Ne moremo zmagati zgolj z njim, pa tudi če daje po 30 točk na tekmo. Ne v tem delu leta. In igramo proti najboljši ekipi v ligi. Moramo prebuditi tudi druge naše igralce," je bil po tekmi razočaran Kidd.

Kritika je letela predvsem na druga dva zvezdnika ekipe, Jalena Brunsona in Spencerja Dinwiddieja, ki sta na zadnjih dveh tekmah skupaj dosegla vsega 41 točk, ob katastrofalnem 32-odstotnem metu iz igre. Samo Brunson je na primer v prejšnjem krogu proti Utah Jazz povprečno dosegal 27,8 točk na tekmo in njegov prispevek proti Phoenixu še kako manjka.

Luka Dončić Luka pojasnil zadevo Šport Luka želel fizično obračunati z navijačem, morali so ga pospremiti v slačilnico

"Razpoloženje v ekipi je dobro," pa je po tekmi dejal Dončić, ki se še vedno ne predaja. "Veliko igralcev se je prvič znašlo v takšnem položaju. Verjamemo. Zmagati je treba na štirih tekmah, tako da še ni konec. Moramo se vrniti domov. Naši navijači so neverjetni. Torej še lahko verjamemo. Moramo samo igrati boljše v obrambi," je občutke po dveh zaporednih porazih opisal Ljubljančan.

Če upoštevamo še tekme rednega dela, je bila to za Phoenix že enajsta zaporedna zmaga nad Dallasom, ki pa bo imel kmalu priložnost, da prekine črno serijo. Tretja tekma konferenčnega polfinala bo namreč že v petek v Teksasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice