Šport > Košarka
3781 ogledov

Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro!

Šport: Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro! Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA proti najboljši ekipi rednega dela Phoenix Suns prišli do prve zmage ter znižali izid na 2:1.

Potem ko so Dallas Mavericks na prvi tekmi kljub 45 točkam Luke Dončića klonili s 114:121, je bil Phoenix še bolj zanesljiv na drugi tekmi in zmagal s 129:109, čeprav je Luka znova blestel s 35 točkami. Tokrat pa se je Luka ustavil pri številki 26, a je bil končno deležen prave pomoči soigralcev, tako da se je s 103:94 veselil prve zmage v seriji.

Na prvi tekmi v Dallasu se končno prebudil Jalen Brunson, ki je bil prvi strelec tekme z 28 točkami, medtem ko je Luki manjkala ena asistenca do trojnega dvojčka. Zbral je 26 točk (11-25 iz igre), 13 skokov in 9 podaj in dve ukradeni žogi, Dallas pa je v času, ki ga je Luka preživel na parketu, svoje nasprotnike nadigral kar za 20 točk.

Mavericks so bili tokrat prepričljivo boljša ekipa, saj so Phoenix Suns nazadnje vodili s 13:12, nato pa ob daleč najslabši predstavi v letošnji končnici niso mogli slediti razpoloženi domači ekipi. Dallas na prvih dveh tekmah ni nikoli vodil za več kot sedem točk, na današnji tekmi pa si je že sredi prve četrtine priigral dvomestno prednost, po kateri je ves čas nadzoroval potek tekme.

Prvi zvezdnik ekipe iz Arizone Chris Paul je že na začetku druge četrtine vpisal še svojo šesto izgubljeno žogo, do konca tekme, na kateri je dosegel vsega 12 točk, pa jih je zbral sedem. Najboljši strelec sonc je bil tako presenetljivo celo Jae Crowder z 19 točkami.

Kljub temu da se je po izjemni seriji proti Utahu, ko je na tekmo dosegal več kot 27 točk, končno prebudil Brunson, pa so tokrat Mavericks blesteli predvsem z ekipno igro, saj je kar pet košarkarjev doseglo vsaj štirinajst točk. Poleg Jalena in Luke je 15 točk prispeval še Reggie Bullock, Dorian Finney-Smith in Maxi Kleber pa sta jih zbrala 14.

Luki tokrat ni stekel met iz razdalje, zadel je le dva od sedmih metov za tri, a je kar 18 od svojih 26 točk dosegel iz nasprotnikove rakete, kjer Phoenix na veliko veselje Gorana Dragića in Saše Dončića, ki sta si v živo ogledala dvoboj, ni imel prave rešitve za mladega Slovenca.

A če veseli nova odlična predstava Dončića, je dosti bolj zaskrbljujoč odnos sodnikov do Dallasovega mladega zvezdnika. saj je bila na tekmi znova kopica sumljivih odločitev, večina na škodo Dončića. 

Pet minut pred koncem tretje četrtine so mu tako zapiskali celo četrto osebno napako, zaradi katere ga je trener Jason Kidd moral poklicati na klop. Kaj si je Luka mislil o njihovih odločitvah, je dal jasno vedeti s svojo gesto, ko je nakazal, da so sodniki podkupljeni.

Luka se je sicer kasneje vrnil na igrišče, a je moral kmalu spet s parketa, potem ko mu je sodniška trojka prehitro zapiskala še peto osebno napako. Vsaj zadnji dve osebni sta bili izjemno sumljivi, a na srečo tudi to ni uspelo zaustaviti tokrat izjemno razpoloženega Dallasa.

Če upoštevamo še tekme rednega dela, je bila to prva zmaga za Dallas po kar enajstih zaporednih porazih proti Phoenixu, a že v nedeljo, ob 21:30 po slovenskem času bodo Mavericks imeli priložnost, da na drugi domači tekmi svoje razmerje še nekoliko izboljšajo.

Luka Dončić Kakšen človek Šport Luka nominiran za eno najbolj spoštovanih nagrad v svetu športa! Michael Jordan in Luka Dončić. Kljub porazu Šport Nor podvig Dončića, tudi Jordan mu gleda v hrbet Trik na trik Šport Komentatorju se je odpeljalo ob Lukovi mojstrovini: "To ni prav!" Jason Kidd Luka Dončić Išče pomoč Šport Kidd besen zaradi tega, kar se dogaja Dončiću Luka Dončić Luka pojasnil zadevo Šport Luka želel fizično obračunati z navijačem, morali so ga pospremiti v slačilnico

 

Komentarjev 1
  • henrik4 09:29 07.maj 2022.

    Bravo!! Danes dobljena tekma v obrambi, kanonade ne bodo pripeljale do napredovanja. Dejmo!

Sorodne novice