Šport > Košarka
1319 ogledov

Navijači besni, prepričani, da so sodniki na koncu odločili dvoboj

Marcus Smart Profimedia
Milwaukee po drami boljši od Bostona, Golden State zanesljiv.

Košarkarji Milwaukee Bucks so v drugem krogu končnice severnoameriške lige NBA na tretji tekmi po dramatičnem zaključku premagali Boston Celtics s 103:101 in v boju na štiri zmage povedli z 2:1. V zmagah so povedli tudi Golden State Warriors, ki so s 142:112 premagali Memphis Grizzlies.

V Milwaukeeju so gosti zaostajali s 100:103, ko je Jrue Holiday storil prekršek nad Marcusom Smartom 4,6 sekunde pred koncem tekme. Najboljši obrambni igralec rednega dela lige po mnenju sodnikov še ni bil v gibanju za met, zato so dosodili dva in ne tri proste mete, odločitev pa je razbesnela tako igralce kot navijače Bostona. Po prvem zadetem prostem metu je tako Smart namerno zgrešil drugega in celo prišel do žoge, vendar je nato zgrešil met.

Robert Williams je v gneči pod košem skušal popraviti njegov poizkus, a se je žoga odbila od table, preden jo je v skoku dobil Al Horford, vendar je sprva tudi on zgrešil, nato pa odbito žogo iz drugega meta le "pospravil" v koš. Ob tem se je oglasila sirena, po pregledu posnetka pa je postalo jasno, da ga je za nekaj desetink prehitela. Izenačenje in s tem podaljšek sta splavala po vodi.

Na drugi strani je grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo za prvake prikazal blestečo predstavo in dosegel 42 točk (met iz igre 16/30), 12 skokov in osem podaj ter po dve blokadi in ukradeni žogi.

"Dobro vem, kaj so moji glavni aduti. Samo skušam prebrati, kaj se dogaja pred menoj, in odigrati instinktivno. Včasih mi to zelo dobro uspe, včasih se zmotim. Vendar pa vedno, ko igram na ta način, vem, da se nam ne piše slabo," je po zmagi dejal Grk.

Medtem pa so v zahodni konferenci Golden State Warriors v San Franciscu odpihnili Memphis Grizzlies, čeprav je prvi zvezdnik Stephen Curry slabo začel tekmo. Bojevniki so izgubili sedem žog v uvodni četrtini, tako da so grizliji sredi četrtine vodili tudi že za 13 točk, vendar so se gostitelji še pred drugo četrtino približali le na dve točki zaostanka, ob polčasu pa vodili z razliko sedmih točk. Odločilnih je bilo nato tretjih 12 minut ige, ki so jih domači dobili s 37:23.

Curry je na koncu tekmo končal s 50-odstotnim metom in je zadel vseh 14 prostih metov za skupno 30 točk in šest podaj. Jordan Poole je k zmagi s klopi dodal 27 točk.

Jordan Poole | Avtor: Profimedia Profimedia

Slaba novica za grizlije je, da se je na tekmi poškodoval prvi zvezdnik Ja Morant, ki je predčasno odšepal s parketa, kljub temu je dosegel 34 točk in sedem podaj. Morant je obnovil poškodbo levega kolena. "Za zdaj še ni znano, kako resna je poškodba. Čakajo ga podrobnejši pregledi," je po tekmi dejal trener Memphisa Taylor Jenkins.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice