Šport > Košarka
888 ogledov

Philadelphiji kazen zaradi Embiida

Joel Embiid Profimedia
76-ers kaznovani zaradi poročanja o poškodbi svojega zvezdnika.

Severnoameriška košarkarska liga NBA je s 50.000 dolarji kaznovala ekipo Philadelphia 76ers zaradi načina, kako je ta poročala o statusu poškodbe zvezdnika Joela Embiida pred njegovo petkovo vrnitvijo na parket. Kamerunski center je zaradi poškodbe izpustil prvi dve tekmi drugega kroga končnice vzhoda proti Miami Heat.

Embiid se je poškodoval v prvem krogu proti Torontu, v petek pa mu je vodstvo NBA prižgalo zeleno luč za trening z ekipo, nato je njegov status iz "out" napredoval v "malo verjeten".

Na koncu bi moral prvi strelec rednega dela in finalist za nagrado MVP dobiti zeleno luč za igranje z zaščitno masko, vendar je na tretji tekmi v petek zaigral z masko brez dovoljenja vodstva lige, pri tem pa pomagal svojemu mošštvu z 18 točkami in 11 skoki do zmage nad Miamijem.

Vodstvo lige je zato klub kaznovalo s 50.000 dolarji, ker "ni sledil protokolom in pred tretjo tekmo pravočasno in točno poročal o poškodbi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice