Šport > Košarka
19003 ogledov

Kar je Crowder storil Dončiću, nima nobene zveze s košarko

Luka Dončić Profimedia
Krilni košarkar Phoenixa Jae Crawder je poskušal z grobo igro onesposobiti Luko Dončića.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil na četrti tekmi končnice s Phoenix Suns, na kateri je Dallas prišel do izenačenja na 2:2 v zmagah, tarča grobe obrambne strategije gostujočega moštva.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas z novo zmago prišel do 2:2 v seriji

Glavni akter nešportnih provokacij je bil Lukov stari znanec Jae Crowder, ki je za prvi incident potreboval manj kot tri minute.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić se je med prodiranjem pod obroč na robu rakete zaletel v Deandreja Aytona, v obrambo pa se je vključil tudi Crowder, ki je zvezdnika Dallasa na nepotrebno grob način 'zabrisal' po tleh.

Sodniki so Crowderju pogledali skozi prste, Dončića pa zaradi poizvedovanja glede njihove sporne odločitve kaznovali s tehnično napako.

Crowder, ki je v nadaljevanju utrpel lažjo poškodbo gležnja, a se je po premoru vrnil na parket in Phoenixu pomagal držati priključek, je poskušal ob koncu druge četrtine doseči Dončićevo izključitev, vendar je Slovenec ohranil mirno kri.

Potem ko je z udarcem v obraz ustavil Dončićev prodor, ga je pod obročem namerno še naprej držal za roko, bržkone v upanju, da bi izsilil jezno reakcijo in s tem izključujočo tehnično napako. Dončić njegovi provokaciji ni nasedel, temveč je dvignil obe roki in odkorakal stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.