Šport > Košarka
1358 ogledov

Luko bo po novem poizkušal zaustaviti najboljši trener lige

Šport: Luko bo po novem poizkušal zaustaviti najboljši trener lige - Monty Williams Profimedia
Monty Williams je bil izbran za trenerja leta v ligi NBA.

Monty Williams je trener leta v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Kot je sporočilo vodstvo lige, si je 50-letni trener ekipe Phoenix Suns, ki se v polfinalu zahodne konference meri z Dallas Mavericks Luke Dončića - dvoboj na štiri zmage je izenačen na 2:2 -, naziv pridobil, potem ko je moštvo iz Arizone popeljal do prvega mesta v rednem delu. Sonca so pod vodstvom Williamsa to sezono v rednem delu nanizala 64 zmag za prvo mesto na zahodu in v ligi.

Kot so v ligi NBA še zapisali v izjavi za javnost, je Williams v glasovanju za trofejo Red Auerbach premagal trenerja Memphis Grizzlies Taylorja Jenkinsa in prvega moža Miami Heat Erika Spoelstro. Williams je v glasovanju prejel 458 točk (81 za prvo mesto), na drugem mestu je končal Jenkins z 270 (17), na tretjem pa Spoelstra z 72 točkami (1).

Williams, ki je sonca prevzel leta 2019 in jih povsem poživil, je prvič v karieri osvojil to nagrado in je tretji trener Phoenixa v zgodovini lige, ki mu je pripadla ta čast po Cottonu Fitzsimmonsu (1988/89) in Miku D'Antoniju (2004/05).

Nikola Jokić Giannis Antetokounmpo MVP lige NBA Šport Konec čakanja! Še četrtič zapored za najboljšega v ligi NBA izbran Evropejec! Luka Dončić Luka vse pojasnil Šport Luka razkril ozadje verbalnega obračuna s Chrisom Paulom "Nesprejemljivo!" Šport Hud incident vpričo otrok, udeležena zvezdnikova družina

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice