Šport > Košarka
13863 ogledov

Uf, kako so si ga privoščili! Dončićev kritik je dobil 'porcijo'

luka dončić Profimedia
Navijači Dallasa so zaprli usta nekdanjemu prvaku lige NBA.

Luka Dončić je potreboval manj kot tri sezone, da je na večni lestvici strelcev lige NBA prehitel enega njegovih najglasnejših kritikov Kendricka Perkinsa.

Po tekmi s San Antonio Spurs, na kateri je Dončić zbral 22 košev, ima slovenski košarkar na računu že 4223 točk oziroma devet več od Perkinsa (4214), ki je v ligi NBA igral kar 14 sezon, pohvali pa se lahko tudi s šampionskim prstanom.

Luka Dončić NBA Šport Nova zmaga Dallasa, Luka z novim trojnim dvojčkom

Perkins je bil v zadnjem obdobju neizprosen kritik mladega zvezdnika Dallasa, kateremu sicer ne odreka mesta med košarkarsko smetano, mu pa v isti sapi očita pomanjkanje ekipnih uspehov.

"Luka? Maziljeni, ki naj bi nasledil Dirka v Dallasu? Prva izbira za MVP? Luka je elitni košarkar, a če je resnično to, kar pravijo, da je, potem bo moral več zmagovati. CP3 (Chris Paul, op. a.) ga je dal čez koleno. Še vedno me ni prepričal," je nedavno zapisal Perkins.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Pred tem se je obregnil v začetno peterko na tekmi All-Star. "Ni šans, da bi moral imeti Luka prednost pred Damianom Lillardom. To je moja edina pripomba," je zapisal.

V enem izmed številnih zapisov na temo Slovenca je dodal, da kot MVP kandidat ne sme iskati "izgovorov", v neposredni primerjavi s Chrisom Paulom pa mu je očital, da Paulove "visoke številke" dejansko pripomorejo k zmagi moštva. S temi zapisi je podžgal uporabnike navijaške spletne strani Mavsmoneyball, ki so Dončićev skok po lestvici strelcev pospremili na duhovit način.

"Z današnjimi 22 točkami se bo Luka Dončić upokojil z več doseženimi koši kot Kendrick Perkins. Dončić je odigral 11.633 minut in 616 tekem manj od Perkinsa," so na razkorak med obema košarkarjema opozorili navijači.

Navdušenja ni manjkalo. "Kdorkoli je to naredil, obožujem te," se je glasil prvi odziv. "Želim si, da vsi navijači Dallasa v komentarjih označite Kendricka Perkinsa. Hočem, da to gleda znova in znova," je čivknil nek uporabnik. "Najboljši tvit leta," so dodali pri MFFL.

Dončić je 4223 točk zbral v 166 tekmah, Perkins jih je za 4214 potreboval kar 782. Od leta 2003 do 2010 je bil član Boston Celtics, od leta 2010 do 2015 pa Oklahome City Thunders. Vrhunec njegove kariere je bil šampionski prstan v Bostonu, kjer je igral ob veliki trojki Kevin Garnett, Ray Allen in Paul Pierce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.