Šport > Košarka
1219 ogledov

Nova zmaga Dallasa, Luka z novim trojnim dvojčkom

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so premagali neposrednega tekmeca v boju za končnico. San Antonio je klonil s 104:115.

Dallas je pred premorom zaradi All-Star tekme igral odlično, tokrat pa je bil na sporedu teksaški obračun s San Antoniom, ki je bil pred dvobojem le za las boljši na lestvici vzhodne konference. Gre sicer za ekipo, ki je Luki Dončiću doslej 'zelo ležala', proti njej je na dosedanjih tekmah v povprečju dosegal po 29,3 točke.

Višje povprečje ima proti Spurs le Michael Jordan, ki je proti San Antoniu dosegal po 32 točk na tekmo. Na zadnji tekmi, ki so jo Mavericks dobili, je Dončić sicer zbral 36 točk, proti Ostrogom pa je lani prvič v NBA karieri presegel mejo 40 doseženih točk. V rookie sezoni je proti istemu tekmecu vpisal svojo prvo tekmo z več kot 30. točkami.

Prva četrtina je bila tokrat dolgo izenačena, nato pa so gostje predvsem z dobrim metom za tri točke (6/9) prišli do manjše prednosti. Prvih 12 minut se je tako končalo z vodstvom San Antonia z 32:27. Dončić je z metom iz igre 1/4 zbral le dve točki, a imel pet skokov in dve asistenci.

Nato pa je na začetku druge četrtine sodeloval pri vseh uspešnih akcijah domačih. Dosegel je dve točki, pod košem je lepo zavrtel Rudyja Gayja, pri ostalih treh koših Dallasa pa je podal za vodstvo 36:34. Gregg Popovich je zahteval minuto odmora. Po njej je Dallas še ob dveh asistencah Slovenca povedel za štiri točke, nato pa so mu sodniki razveljavili koš, mu ob tem dosodili osebno napako v napadu in takoj zatem še tehnično napako zaradi ugovorov. Frustriranega Dončića, ki je v 12 minutah in pol zbral štiri točke ter kar 8 skokov in 7 asistenc, je Rick Carlisle potegnil na klop.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na njej slovenski zvezdnik ni dolgo ostal. Ob njegovi vrnitvi na parket je bil San Antonio sicer že v naletu, ki je goste popeljal do prednosti 50:43, kasneje pa do vodstva ob polčasu s 59:52. Luka je v tretjo četrtino krenil s šestimi točkami in osmimi ulovljenimi žogami in podajami.

Po slabih dveh minutah in pol drugega polčasa so Mavericks že izničili zaostanek. Luka je prodrl in zadel za 61:61, po gostujoči minuti odmora pa je gostitelje z dodatnim prostim metom popeljal v vodstvo. Po njegovi trojki je Dallas kmalu zatem povedel že s petimi točkami razlike, a je San Antonio hitro izenačil na 68:68. Ista zgodba se je ponovila tudi nekaj minut kasneje, ko so Spurs nadoknadili zaostanek sedmih točk za 75:75, igralo se je v valovih.

Do konca četrtine je bila pobuda vseeno nekoliko na strani Dallasa, ki je v zadnjo četrtino vstopil s točko prednosti pri 87:86. Luka je bil s 17 točkami ter devetimi skoki in asistencami blizu trojnega dvojčka.

Tega je dosegel ob podaji Maxiju Kleberju za trojko in vodstvo s 95:91. To je bil njegov osmi 'triple double' v sezoni, 33. v karieri.

Dončić je še naprej odlično podajal, svojo 11. in 12. asistenco je zbral ob točkah Kristapsa Porzingisa, ki je s trojko poskrbel za 102:95. Sedem točk je bila izenačena najvišja prednost na tekmi. Do konca dvoboja je ostalo še pet minut in pol.

Latvijec je bil razigran, po skoku v napadu, košu in dodatnem prostem metu je poskrbel za +8, nato pa je težek met zadel še Luka za 107:97. Ko je Dončić zadel še met za tri točke, se je na semaforju izpisal izid 110:99.

San Antonio se je pol minute pred koncem še približal na osem točk zaostanka, a je bilo vseh upov na preobrat konec, ko je izza črte znova zadel Porzingis za končnih 115:104.

Luka je k pomembni zmagi v lovu na končnico prispeval 22 točk, 12 skokov in prav toliko asistenc. Porzingis je zbral 28 točk in 14 ulovljenih točk, pri San Antoniu je bil tradicionalno najbolj učinkovit DeMar DeRozan s 30. točkami, zabeležil je še 11 podaj.

Dallas bo že nocoj ponoči gostoval pri moštvu Oklahoma City Thunder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice