Šport > Košarka
199 ogledov

Bivši novinec leta se je pridružil veliki trojici pri Nets

Blake Griffin Profimedia
Brooklyn Nets so v svoje vrste zvabili še enega zvezdnika.

Veliki trojici pri Brooklyn Nets, ki so jo po prihodu Jamesa Hardna iz Houstona sestavljata še Kyrie Irving in Kevin Durant, se je zdaj pridružil nov zvezdnik. Gre za nekdanjega novinca leta (v sezoni 2010/11 je dosegal po 22.5 točke, 12.5 skoka in 3.8 asistence na tekmo) in šestkratnega udeleženca All-Star tekme Blaka Griffin, ki je pred kratkim sporazumno prekinil pogodbo z moštvom Detroit Pistons. Slednji so se odkrižali košarkarja z izjemno visoko plačo, Griffin pa se je podal v lov za konkurenčno ekipo in jo dobil s prestopom k Nets.

Griffin je v zadnjih letih zaradi številnih težav s poškodbami, v tej in prejšnji sezoni je skupno odigral le 38 tekem, precej izgubil na skočnosti in fizični pripravljenosti, v tej sezoni pa beleži zanj najslabše številke v NBA karieri. Na 20 dvobojih v dresu Detroita je v povprečju zbral po 12.3 točke in 5.2 skoka na tekmo. 

Griffin tako ne sodi več med največje zvezdnike v ligi NBA, a bo za Mrežice vseeno najverjetneje zelo koristen kot igralec s klopi. Brooklyn ima v svojih vrstah zdaj štiri zveneča imena in sodi med največje favorite v vzhodni konferenci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice