Šport > Košarka
1272 ogledov

Luka zaradi bolečin izpustil tekmo, takšne so napovedi za All-Star vikend

Luka Dončić Profimedia
Dallas je tudi brez Dončića prišel do zmage proti Oklahomi, a Lukini navijači so vseeno zelo zaskrbljeni... All-Star vikend je namreč pred vrati.

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA premagali zasedbo Oklahoma City Thunder s 87:78. V začetni postavi Dallasa pa je manjkal slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki ni šel na parket zaradi težav s hrbtom.

Luka Dončić Ne! Šport Luka je želel, a mu niso dovolili, težave ima že nekaj časa

A Dallasu se na srečo odsotnost Luke ni preveč poznala, saj je vrzel zapolnil Kristaps Porzingis, ki je bil z 19 točkami in 13 skoki najboljši igralec Dallasa, izkazala pa sta se tudi Tim Hardaway ml., ki je dosegel 19 točk, in Josh Richardson, kateri je dodal 16 točk za 18. zmago Dallasa v sezoni.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A kljub novi zmagi Maverickov in odlični seriji, tekom katere so na enajstih tekmah zabeležili kar devet zmag, navijači ekipe iz Teksasa v precejšnjem strahu pričakujejo novice o stanju njihovega velikega zvezdnika, saj je pred vrati All-Star vikend, na katerem bi moral Luka braniti čast Dallasa na preizkusu spretnosti ter sloviti tekmi vseh zvezd.

To je bila namreč zadnja tekma Dallasa pred premorom zaradi tekme zvezd v ligi NBA. Dallas se je s tretjo zaporedno zmago, z razmerjem 18-16, zavihtel na osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference lige NBA.

Trener Dallasa Rick Carlisle je poizkušal nekoliko pomiriti navijače, saj je izjavil, da pričakuje, da bo z Dončićem že kmalu bolje in da bo lahko nastopil na ekshibicijski tekmi zvezdnikov lige NBA All-Star v noči z nedelje na ponedeljek v Atlanti. Trenerjeve besede so potrdili še nekateri drugi viri blizu kluba.

Dončić je bil drugo sezono zaporedoma izbran na tekmo zvezd. To sezono v ligi NBA na tekmo v povprečju dosega 28,6 točke, 8,4 skoka in devet podaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice