Šport > Košarka
2518 ogledov

Luka prvič o primerjavah z Larryjem Birdom: "Ne morete naju primerjati!"

Luka Dončić Profimedia
Po izjemni tekmi Luke Dončića z "Birdovimi" Kelti so primerjave med Luko in enim največjih vseh časov ponovno postale glavna tema ameriških medijev.

Slovenskega čudežnega dečka svetovne košarke Luko Dončića se že vse od njegovega prihoda v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu zaradi njegovega načina igre pogosto primerja z NBA legendo Larryjem Birdom.

Te primerjave pa so v zadnjem času po neverjetnih Lukinih predstavah, katere je kronal s košem v zadnji sekundi za zmago nad Boston Celtics, postale še glasnejše, velika zasluga za to pa gre nekdanjemu MVP-ju finala, legendarnemu Cedricu Maxwellu.

luka dončić NBA legenda Šport Nekdanji MVP: "Lahko me citirate! Luka je..."

Potem ko je Luka potopil njegovo nekdanjo ekipo, je namreč šel tako daleč, da je Luko označil za "reinkarnacijo Larryja Birda" ter izjavil, da bi Bird v današnjih časih igral točno na tak način, kot danes igra Luka.

Ameriške medije je tako zanimalo, kaj si o Maxwellovih besedah in primerjavah z Birdom misli tudi sam Luka, ki je moral po tekmi z Brooklyn Nets novinarki Rachel Nichols odgovoriti prav na to vprašanje.

"Uf, stvari, ki jih je Bird dosegel..." je začel z odgovorom Luka, ki verjame, da so primerjave z legendarnim Keltom še dosti prezgodnje: "Ne morete me primerjati z Larryjem Birdom! Pred mano je še veliko tekem, dolga je še pot do Larryja Birda."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice