Šport > Košarka
6630 ogledov

Je Porzingis zgodovina? Besede iz Dallasa dajo misliti

dončić porzingis Reševalni pas/Twitter
Pred tekmo Dallasa in Bostona je odjeknila novica, da naj bi se Teksačani pogovarjali o prodaji Kristapsa Porzingisa.

Kristaps Porzingis bi moral v Dallasu postati desna roka Luke Dončića v lovu na ponovitev šampionske sezone 2011, a doslej ni upravičil visokih pričakovanj. Največjo negotovost v zvezi s kar 221 centimetrov visokim latvijhskim velikanom predstavlja njegova nagnjenost k poškodbam, saj je bil od prestopa iz New Yorka dejaven na zgolj 54 odstotkih (74/136) tekem Dallasa, kar je občutno premalo, da bi lahko telički z njim gradili dolgoročne načrte. 

Luka Dončić Kristaps Porzingis Začetek konca? Šport Šokanten pretres v Dallasu, Dončić ostaja brez Porzingisa?

Porzingis se je sicer dokaj uspešno vrnil po še eni poškodbi kolena, zaradi katere je v lanski končnici končal nastope že po eni sami tekmi. Po vrnitvi na parket se je pritoževal nad pomanjkanjem minutaže in na trenerja Ricka Carlisla javno apeliral, naj mu nameni več povezanih minutah. V letošnji sezoni je zaigral na 17 od 30 tekem Dallasa, njegovo povprečje pa znaša 20,5 točke, 8,2 skoka in 1,6 blokade na srečanje.

Po poročanju Bleacher Reporta naj bi se Dallas o prodaji Porzingisa pogovarjal z Golden State Warriors, kar pa je odločno zanikal lastnik teksaške franšize Mark Cuban.

poterbin dončić Izpoved Šport Dončićeva mama: "Hvala bogu, da smo v Dallasu"

"To so netočne informacije. O njegovi prodaji se nismo niti pogovarjali. To se ni zgodilo," je bil jasen Cuban. "Med nami ni pogovorov. Mislim, da so želeli s tem samo sporočiti, kaj so mislijo o KP-ju," je interese iz Oklanda zavrnil šef Dallasa.

Vseeno se zdi, da se v Dallasu nekaj kuha. Trener Carlisle je recimo po zmagi nad Bostonom dejal, da se o možnostih prodaje Porzingisa niso pogovarjali, a je dal ob tem jasno vedeti, da je njegov odgovor pogojen z besedami lastnika moštva.

"Vem, da je Mark zanikal. Tudi jaz zanikam," je podprl Cubana.

dončić cuban Prehitel sireno Šport Dončić v zadnji sekundi rekel 'ne' podaljšku

Komentarjev 1
  • ak 12:37 24.februar 2021.

    Mavsi rabijo igralca tipa Green, Warriorsi pa igralca tipa Porzingis. Green si želi iti iz GSW, Porzingis pa iz Dallasa. Vprašanje je le, kdo je s kom navezal stik, od tega je odvisno, v katero smer bo šel večji paket. ...prikaži več Bi me pa zelo čudilo, če bi bil v dogovor vključen tudi Thompson. Je resda poškodovan, ampak je še vedno ključni igralec GSW-ja ob Curry-ju.