Šport > Košarka
18887 ogledov

Šokanten pretres v Dallasu, Dončić ostaja brez Porzingisa?

Luka Dončić Kristaps Porzingis Profimedia
Z druge strani Atlantika so prišle vznemirljive novice za navijače Teličkov.

Dallas Mavericks imajo z Luko Dončićem domet za velike stvari, tudi za naslov v ligi NBA. A v modernih časih noben superzvezdnik ne more sam do prestola, ampak potrebuje tudi vrhunske pomočnike. V ta namen je bil v Teksas pred dvema letoma pripeljan Kristaps Porzingis.

Luka Dončić Video Šport Luka na igrišču popolnoma osmešil velikega evropskega zvezdnika

Latvijec ima skozi celotno kariero težave s poškodbami, nič drugače ni letos. Njegov učinek v napadu je sicer še vedno izjemen, a je daleč od konstantnih predstav, ki so jih od njega pričakovali po selitvi iz New York Knicks.

Še več pomanjkljivosti pa ima visokorasli Porzingis v obrambi, kjer ima Dallas že brez njega ogromno težav. In zaradi vsega naštetega se pri Mavs spogledujejo z menjavo, poroča Bleacher Report.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsekakor so preverili trg. Testirajo interes, saj se zavedajo, da bo nekoč moralo priti do tega," je o menjavi Porzingisa omenjenemu mediju dejal neimenovani funkcionar ene od NBA ekip.

Latvijec je leta 2019 z Dallasom podpisal petletno pogodbo v vrednosti 158 milijonov dolarjev. A vse od njegovega prihoda v Teksas je odigral le 74 od skupno 136 tekem Teličkov.

25-letnik je od selitve v Dallas na srečanje povprečno dosegal malce več kot 20 točk s 43-odstotno uspešnostjo metov iz igre. Pred kratkim se je spet znašel na seznamu poškodovanih zaradi bolečin v spodnjem delu hrbta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice