Šport > Košarka
5378 ogledov

Luka spregovoril o primerjavah z Lillardom za All-Star peterko

Luka Dončić, Damian Lillard Profimedia
Tudi slovenski zvezdnik je podal svoje mnenje-

Luka Dončić bo še drugič v karieri zaigral na tekmi vseh zvezd v ligi NBA, še drugič zapored je bil izbran v prvo peterko Zahoda. Postal je šele šesti igralec v zgodovini lige, ki je bil na svojo drugo All-Star tekmo izbran pred 22. rojstnim dnevom. Pred tem je ta dosežek uspel le Kobeju Bryantu, Shaquillu O'Nealu, Isiahu Thomasu, LeBronu Jamesu in Ricku Barryju. Slovenec bo na tekmi, ki bo na sporedu 8. marca, sicer že zaigral kot 22-letnik, saj ima rojstni dan na zadnji dan februarja.

Po izboru so se v ZDA začele polemike, da si Slovenec uvrstitve v začetno peterko ni zaslužil, to mesto naj bi pripadlo Damianu Lillardu. Ta ima s svojim Portlandom precej boljši izkupiček v ligi kot Dallas. Lillarda so pred Dončića uvrstili tudi predstavniki medijev in ostali NBA košarkarji, a so po izenačem količniku odločili glasovi navijačev. Ti so bili bolj na strani Dallasovega zvezdnika,ki je dobil 3.3 milijona glasov, njegov 'tekmec' pa 2.8.

Luka Dončić Burni odzivi Šport Pogrom nad Dončićem, kritike kar dežujejo: "To je nesmisel!" Luka Dončić Kako, prosim? Šport Zvezdnik pošteno brcnil v temo: "Luka ima podporo celotne Srbije!"

Slovenca so navijači med branilci zahodne konference postavili na 2. mesto, košarkarji in mediji na tretje, v vseh kategorijah je največ glasov sicer prejel Steph Curry. Ker glasovi navijačev štejejo dvojno (2x2 +3 +3 = 10 ), je bil Dončićev količnik enak Lillardovemu (2x3 +2 +2 = 10) za njegovo 3. mesto med navijači ter drugo med igralci in mediji. Oba sta zbrala količnik 2.5 (10 deljeno s 4 - 2x navijači, 1x košarkarji, 1x mediji), v primeru enakega izkupička pa prevladajo glasovi ljubiteljev košarke.

Luka Dončić, Damian Lillard | Avtor: Profimedia Profimedia

Curryjev količnik je na primer znašal 1 (2x1 +1 +1 = 4, 4/4 = 1), izkupiček četrtega Donovana Mitchela 4.25 (2x4 +5 +4 = 17), petega Devina Bookerja pa 4.75 (2x5 +4 +5 = 19).

Po številnih debatah o drugem branilskem mestu v začetni peterki je bil zdaj za mnenje vprašan studi slovenski zvezdnik. Ta je odgovoril na način, ki je povsem neameriški. "Nisem pričakoval, da bom začel All-Star tekmo. Vem, da si to Damian morda bolj zasluži," je dejal Dončić.

Ta v povprečju dosega nekaj manj točk kot Lillard, a zbere več skokov in asistenc. Portland je bil pred včerajšnjimi tekmami (današnjimi po slovenskem času) četrti na Zahodu, Dallas deseti.

luka dončić Glasovali proti Šport NBA igralci Luki prisolili zaušnico! Niso ga želeli v prvi All-Star peterki

Oba zvezdnika sta sicer večji del sezone odigrala brez prvih pomočnikov, pri zasedbi iz Oregona tako že nekaj časa manjkajo CJ McCollum, Jusuf Nurkić in Zach Collins, pri teksaški ekipi pa je na začetku sezone manjkal Kristaps Porzingis, kasneje pa so zaradi koronavirusnih protokolov lige brez precej nastopov ostali še Josh Richardson, Jalen Brunson, Maxi Kleber in Dwight Powell. Dallas je bil po mnenju mnogih med najbolj prikrajšanimi zaradi določil lige ob epidemiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.