Šport > Košarka
21147 ogledov

NBA igralci Luki prisolili zaušnico! Niso ga želeli v prvi All-Star peterki

luka dončić Profimedia
Luka je še drugo leto zapored uvrščen v prvo postavo tekme vseh zvezd, čeprav so si ostali košarkarji bolj želeli Lillarda.

Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić še naprej prestavlja meje mogočega. Pri še ne 22 letih, v svoji komaj tretji sezoni v najmočnejši ligi na svetu, je bil namreč še drugič izbran v prvo peterko tekme vseh zvezd.

Dončić je tako postal šele šesti igralec v zgodovini, ki se bo pred svojim 22. letom udeležil že svoje druge All-Star tekme. Pred tem je ta dosežek uspel le velikanom NBA košarke, kot so Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Isiah Thomas, LeBron James in Rick Barry.

Za Luko je kljub rahli krizi ob samem začetku naravnost fenomenalna sezona, v kateri z izjemnim povprečjem 29,1 točke, 8,6 skoki in 9,4 asistencami celo konkurira za MVP-ja lige in je povsem zasluženo še drugo leto zapored izbran v prvo peterko iz Zahoda.

Luka je bil tako izbran za enega izmed petih igralcev Zahoda, ki bodo našli mesto v eni izmed prvih peterk. Zanimivo bo videti, ali ga bo v svojo ekipo vzel LeBron James, ali pa si ga bo svoji zaželel kapetan druge ekipe, Kevin Durant.

Zanimivo pa je, da je prav uvrstitev Luke Dončića v prvo peterko Zahoda povzročila največ ogorčenja, saj so mnogi v ZDA mnenja, da bi to mesto moralo pripasti prav tako izjemnemu Damianu Lillardu.

Na stran zvezdnika Portlanda so se postavili tudi drugi košarkarji v ligi, saj jih je kar 34 % v prvo postavo uvrstilo Lillarda, medtem ko je za Luko glasovalo zgolj 15 %. Tudi predstavniki medijev so bili izrazito na strani igralca Stezosledcev, saj jih je 64 % svoj glas namenilo Lillardu, Dončiću pa zgolj 30 %.

O uvrstitvi v prvo peterko tekme vseh zvezd pa na koncu poleg glasov s strani medijev ter košarkarjev odloča tudi glasovanje navijačev, katerega pa je prepričljivo dobil Luka, ki je dobil okoli 3,3 milijona glasov, Lillard pa 2,8 milijonov.

Ko se je vse skupaj preračunalo v točke, pa je prišlo do neverjetne ugotovitve, da sta Luka in "Dame" popolnoma poravnana, v tem primeru pa presodi glasovanje navijačev, ki so bili letos na strani slovenskega košarkarja, tako da se je Luka kljub nezaupanju preostalih igralcev ter ameriških medijev vendarle prebil v prvo peterko.

Zanimivo je, da imata tako Luka kot Lillard letos naravnost fantastične številke, še najbolj občutna pa je bila razlika na njuni medsebojni tekmi, na kateri je Luka zasenčil svojega nasprotnika in tekmo končal s 44 točkami, 9 skoki in 7 asistencami ob neverjetnem 70-odstotnem izkupičku meta, Lillard pa je ob 46-odstotnem metu dosegel 34 točk, 3 skoke in 11 asistenc.

Komentarjev 2
  • AndrejU 17:33 19.februar 2021.

    Mogoče pa je to nov dokaz, da v NBA obstaja sistematski rasizem.

  • oneh 13:39 19.februar 2021.

    Čisto fail naslov. 15% igralcev je glasovalo zanj, pa so mu s tem prisodili zaušnico? Da ga niso želeli v prvi peterki je čisti fake news. Resnica je le, da so si nekoga drugega bolj želeli od njega. Pravi naslov ...prikaži več bi bil, da so Dončiču NBA igralci dali priznanje s tem, da je bil njihov drugi izbor.

Sorodne novice