Šport > Košarka
1024 ogledov

Kaos v ZDA! Luka ostaja še brez ene tekme, tokrat ni kriva korona

Luka Dončić Profimedia
Nov udarec za slovenske ljubitelje najmočnejše košarkarske lige na svetu.

V Sloveniji imamo že od nekdaj veliko ljubiteljev lige NBA, ki žrtvujejo svoj spanec, da si lahko ponoči ogledajo najboljšo košarko na svetu, število takšnih pa se je še povečalo s popularizacijo tega športa v Sloveniji po zgodovinskem naslovu evropskih prvakov leta 2017 ter vstopu Luke Dončića, enega največjih košarkarskih draguljev vseh časov, v ligo NBA leta 2018.

Luka Dončič Bravo! Šport Tudi Slovenci pripomogli k zgodovinskemu dosežku Luke Dončića

A zadnji teden nikakor ne gre na roke slovenskim ljubiteljem najmočnejše košarkarske lige na svetu, saj je legendarni nekdanji kapetan naše reprezentance Goran Dragić že vse od začetka tega meseca poškodovan, mladi nadarjeni Vlatko Čančar le redko dobi priložnost v ekipi Denver Nuggets, po novem pa kot po tekočem traku odpadajo tudi tekme Dončića.

Vodstvo severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA je namreč zaradi hudih vremenskih težav, ki ta čas pretresajo ZDA, prestavilo tudi obračun v noči na soboto med Houstonom in Dallasom našega Dončića. Oblasti so bile zaradi neugodnih vremenskih razmer prisiljene zapreti dvorano, kjer domače tekme igra Houston. Nov termin tekme zaenkrat še ni znan.

V ZDA se namreč že nekaj dni spopadajo z ekstremnimi vremenskimi razmerami, ki so prizadele jug države, prav Teksas, domovanje Houstona in Dallasa (ter tudi San Antonia), pa je ena izmed držav, ki jo je najhuje odnesla, saj domačini ne pomnijo, kdaj je nazadnje zapadlo toliko snega, tisoči pa so v snežnem kaosu ostali brez elektrike.

Zaradi enakega razloga je moral Dallas prestaviti tudi tekmo v noči na petek, ko bi sicer moral gostiti ekipo Detroit Pistons. Mavericki, ki so svojo poslednjo tekmo odigrali 15. februarja, so tako nepričakovano dobili kar 8-dnevni odmor, saj jih naslednja tekma čaka šele v noči iz ponedeljka na torek, ko bodo gostili Memphis.

Luka Dončić Lestvica Šport Med 100 pomembnimi osebami prihodnosti tudi Slovenec in Slovenka luka dončić Ogorčenje Šport Navijači Dallasa nad ligo NBA: "Zdaj ste uradno farsa!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice