Šport > Košarka
9285 ogledov

Navijači Dallasa nad ligo NBA: "Zdaj ste uradno farsa!"

american airlines center Profimedia
Odločitev lige NBA je močno razburila navijače moštva Dallas Mavericks.

Liga NBA je v skladu z novim varnostim protokolom prestavila štiri tekme San Antonio Spurs, potem ko so bile po vrnitvi z gostovanja v Severni Karolini v moštvu potrjene štiri okužbe s koronavirusom.

"Tekme so prestavljene zaradi štirih primerov okužbe med igralci San Antonia in posledičnega sledenja stikom tako košarkarjem San Antonia kot Charlotte Hornets, da bi zagotovili varnost igralcev obeh ekip," je v uradni izjavi sporočila liga.

luka dončić Slabe razmere Šport Kaos v Dallasu, Dončić ostal brez tekme

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Odločitev je naletela na negodovanje navijačev Dallas Mavericks, vodstvu lige namreč očitajo, da se je za prestavitev tekem odločila na podlagi štirih pozitivnih igralcev, medtem ko v primeru Dallasa tega ni storila.

Telički so imeli konec januarja v ekipi potrjene štiri primere okužbe, še en igralec pa je takrat moral v samoizolacijo. Odsotnost peterice je botrovala negativnemu nizu šestih zaporednih porazov, zaradi česar je Dallas nazadoval proti dnu zahodne konference.

"Liga NBA je uradno postala farsa. Spursom so prestavili tekme zaradi štirih pozitivnih igralcev. Mavericksi so jih imeli pet, a so vseeno morali igrati," se na družbenih omrežjih jezijo navijači ekipe, v kateri navdušuje Luka Dončić.

luka dončić Iskanje rešitve Šport Dallas ima problem z Dončićem: "Nekaj moramo ukreniti"

"Kakšna bedarija! In kakšen je bil končni rezultat tega? Dallas je po obetavnem začetku sezone padel na 14. mesto," je zapisal nek ogorčen navijač. "Sočustvujem z vami. Sem navijač Washington Wizards. Pred nekaj tedni smo morali z osmimi igralci igrati proti Houston Rockets. To je eno navadno s*anje," se je razpravi priključil podpornik ekipe iz ameriške prestolnice.

"Bržkone bodo zdaj odpovedali več tekem, in to prav zaradi tega, kar se je zgodilo Mavericksom. Kakšne škoda! Morali smo izgubiti šest zaporednih tekem, da se je liga iz tega nekaj naučila," je zapisal še en pristaš Dallasa, njegov somišljenik pa je dodal: "Polomija! Neprestano spreminjajo pravila. Smola za Mavse, ki so potegnili krajši konec."

Tyler Herro Miami Heat Video Šport Dragićevemu soigralcu se je lahkomiselnost maščevala

Obstaja sicer možnost, da se je liga za prestavitev tekem San Antonia odločila, ker ostroge ne morejo zadostiti kriteriju minimalnega števila igralcev (8), kar bi bila možna posledica neuspešnega omejevanja rizičnih stikov.

Pri Dallasu so bili v tem pogledu zelo učinkoviti, saj so okuženo četverico in rizičnega Jalena Brunsona uspeli pravočasno izolirati ter tako zagotoviti nemoteno nadaljevanje sezone, kar pa se jim je na nek način maščevalo.

"Ker smo ravnali odgovorno, smo bili kaznovani," menijo navijači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.