Šport > Košarka
53 ogledov

Miami klonil v mestu angelov, derbi Utahu

Jimmy Butler Reggie Jackson Clippers Heat Profimedia
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali sedem tekem.

Košarkarji moštva Miami Heat so v odsotnosti slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića na gostovanju pri Los Angeles Clippers doživeli 16. poraz sezone. Moštvo iz Los Angelesa je bilo boljše s 125:118.

Dragić je zaradi zvina gležnja izpustil peto tekmo, Miamiju pa predvsem v zadnji četrtini ni uspelo najti odgovorov za domače moštvo, ki je sicer igralo brez štirih rednih igralcev prve peterke. Los Angeles Clippers je tri minute pred koncem tako s pomočjo delnega izida 17:6 prišel do neulovljivega vodstva s 117:105.

Za domače moštvo je blestel predvsem Marcus Morris starejši, ki je v manj kot 26 minutah igre dosegel 32 točk. Ob tem je kar pet drugih igralcev Los Angelesa, ki je zaradi poškodb bilo brez dveh zvezdnikov Kawhija Leonarda in Paula Georgea, igrali pa so tudi brez Patricka Beverlyja in veterana Nicholasa Batuma, doseglo dvomestno število točk.

luka dončić Iskanje rešitve Šport Dallas ima problem z Dončićem: "Nekaj moramo ukreniti"

V začetni postavi so tako ob centru Sergeu Ibaki začeli rezervisti Morris, Lou Williams, Reggie Jackson in Terance Mann. S klopi pa je predvsem pomagal hrvaški center Ivica Zubac, ki je dosegel 22 točk in osem skokov. Glede na okoliščine se je trenerju Tyronnu Lueju po tekmi smejalo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Še naprej moramo igrati na pravi način, deliti žogo. Kot smo tudi v pretekli noči, ko smo imeli 31 podaj ob odsotnosti Kawhija in Paula," je dejal po tekmi.

Za moštvo s Floride ni bil dovolj niti trojni dvojček Jimmyja Butlerja. Ta je dosegel 30 točk, 10 skokov in 10 podaj. Bam Adebayo je dodal 27 točk in 12 skokov. Za Miami je to 16. poraz v sezoni ob 11 zmagah. Moštvo je trenutno na 10. mestu v vzhodni konferenci.

V pretekli noči sta se srečali tudi vodilni moštvi obeh konferenc, Utah Jazz iz zahoda in Philadelphia 76ers iz vzhoda. Na koncu je s 134:123 slavil Utah, ki je s 23. zmago ohranil najboljši izkupiček v ligi v tej sezoni.

Za Philadelphio ni bilo dovolj niti 78 točk, ki sta jih skupaj prispevala organizator igre Ben Simmons in Tobias Harris. Simmons je ob tem z 42 točkami dosegel rekord kariere, prispeval pa je še 12 podaj in devet skokov.

Za Jazz je s klopi blestel Jordan Clarkson s 40 točkami v samo 29 minutah igre. Poleg tega je celotna začetna peterka dosegla dvomestno število točk. Utah je tako zabeležil osmo zaporedno zmago, Philadelphia pa ob zaključku večdnevne turneje na zahodu tretji zaporedni poraz.

Prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so zaradi poškodbe Ahilove tetive ostali brez Anthonyja Davisa vsaj do premora za tekmo vseh zvezd v prvi polovici marca. Davis se je sicer izognil resnejši poškodbi tetive, poročanje ameriške športne mreže ESPN prenaša AFP.

NBA, izidi:

Indiana Pacers - Chicago Bulls               112:120 (podaljšek)
Washington Wizards - Houston Rockets         131:119
New York Knicks - Atlanta Hawks              123:112
Utah Jazz - Philadelphia 76ers               134:123
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers  129:98
LA Clippers - Miami Heat                     125:118
Sacramento Kings - Brooklyn Nets             125:136
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice