Šport > Košarka
29116 ogledov

Pogrom nad Dončićem, kritike kar dežujejo: "To je nesmisel!"

Luka Dončić
1/4
Profimedia
Imenovanje Luke Dončića v začetno peterko na All-Star tekmi je sprožilo burne reakcije med košarkarsko srenjo.

Luka Dončić je eden največjih košarkarskih zvezdnikov na svetu, kar potrujejo izidi glasovanja za nastop na prihajajoči tekmi NBA zvezd, v katerem je 21-letnik prejel kar 3,3 milijona glasov.

luka dončić Glasovali proti Šport NBA igralci Luki prisolili zaušnico! Niso ga želeli v prvi All-Star peterki

Slovenec, ki bo v tretji sezoni še drugič ena glavnih atrakcij All-Star vikenda, je prav po zaslugi navijaške podpore v neposrednem dvoboju ugnal zvezdnika Portland Trail Blazers Damiana Lillarda. Ker košarkarja beležita podobne številke, a je Lillardova ekipa precej uspešnejša od Dončićeve, je bil razplet glasovanja deležen nemalo kritik s strani košarkarskih strokovnjakov.

Portland Trail Blazers so četrti v zahodni konferenci, Dallas Mavericks so deseti.

Dončić in Lillard sta v glasovanju zbrala identično število točk, tehtnico v korist Slovenca pa je prevesila podpora navijačev. Lillard je sicer prejel več glasov tako s strani košarkarjev kot predstavnikov medijev, a so navijači, katerim je All-Star tekma primarno namenjena, poskrbeli, da je prednost dobil Dončić.

Košarkarski strokovnjaki so si ob tem enotni, da je bil Lillard oškodovan.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Še vedno menim, da bi moral biti Damian Lillard v prvi peterki. Igra boljšo košarko, čeprav Luka dosega več asistenc. Nihče med igralci ne vzbuja večjega strahu kot Lillard. Prepričan sem, da se s tem ne obremenjuje preveč, vendar je že nekajkrat izpadel s tega seznama, zato mu privoščim, da bi dobil mesto v prvi peterki. Osebno bi raje videl, da bi tekmo začel Damian," je povedal štirikratni prvak in trikratni MVP finala Shaquille O'Neal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Če gledamo na to kot tekmovanje v priljubljenosti, potem je Luka zmagovalec. Tudi jaz menim, da je Lillard trenutno najbolj strah vzbujajoč košarkar v ligi NBA. Že pred sezono je bil moj MVP. Je eden petih najboljših košarkarjev na svetu, zato bi moral začeti All-Star tekmo. To, da Lillarda ni v začetni postavi, je popoln nesmisel," je dodal Shaqov sogovornik v oddaji Inside The NBA na TNT Kenny Smith, dvakratni prvak lige NBA s Houston Rockets.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Na stran Lillarda se je postavil tudi nekdanji košarkar Richard Jefferson, prav tako imetnik šampionskega prstana, ki je za ESPN dejal: "Luka je eden največjih zvezdnikov te lige, zato ne moremo govoriti, da so navijači s tem izkazali premalo spoštovanja do Lillarda. Razlog, da smo uvedli glasove novinarjev in igralcev, je prav ta, da niso bili vsi zadovoljni s tem, kar počnejo navijači. Lillard je imel boljšo sezono. Mediji in igralci so to prepoznali. Luka je bodoči superzvezdnik, star je šele 22 let, navijači ga hočejo videti na tekmi. Ali je Lillard bolj upravičen do nastopa v prvi peterki? Odgovor je ja, vendar z Lukom nismo ničesar izgubili. Njegove številke so izjemne, le sezona ni tako dobra."

Imenovanju Dončića v začetno peterko sta nasprotovala tudi Max Kellerman in Stephen A. Smith, ki pa sta ob tem družno poudarila, da je Lillard le za odtenek boljši od Slovenca.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 10
  • TistoPravo 16:42 20.februar 2021.

    Ja fnt je priden . in pošlihtan . Živi za šport, gara in medtem uživa. To smo mi, Slovenci...zato komentatorji, back off

  • AndrejU 16:21 20.februar 2021.

    Nov dokaz sistemskega rasizma NBA.

  • jozicamurn 15:49 20.februar 2021.

    To je cena njihovega rasističnega vzklika Black lives matter.