Šport > Košarka
11521 ogledov

Zvezdnik pošteno brcnil v temo: "Luka ima podporo celotne Srbije!"

Luka Dončić Epa
Košarkarski zvezdnik z najdaljšim stažem v ligi NBA si je privoščil veliko napako.

Vince Carter, po mnenju mnogih najboljši zabijalec vseh časov, ki je v ligi NBA preživel rekordnih 22 sezon, je gostoval v oddaji The Jump ameriške televizijske mreže ESPN, kjer je beseda tekla o glasovanju za All-Star tekmo, v katerem je Luka Dončić na kontroverzen način dobil prednost pred Damianom Lillardom.

Carter se je pridružil mnenju sogovorca Richarda Jeffersona, da bi moral v začetni peterki zaigrati Lillard, velik del zaslug za razplet glasovanja pa je pripisal podpori iz Dončićeve domovine, pri čemer je Slovenijo zamešal s Srbijo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Portland je četrti na zahodu, Dallas je šele deseti. Lillard igra bolje. Številke so podobne, a Lillardova ekipa igra boljšo košarko. Luka niza trojne dvojčke, vendar je Dallas šele deseti. Težava za Damiana je v tem, da za Lukom stoji cela Srbija. Tega se ne da premagati. Luka je ljubljenec občinstva. Ima veliko navijačev, potem pa je tu še podpora iz domovine," je dejal Carter.

Luka Dončič Bravo! Šport Tudi Slovenci pripomogli k zgodovinskemu dosežku Luke Dončića

Kot da to še ni bilo dovolj, je Carter nato povlekel vzporednico med Dončićem in članom hiše slavnih Yaom Mingom, ki je imel po zaslugi kitajskih ljubiteljev košarke praktično zagotovljeno mesto na All-Star tekmi. "Tudi Ming je imel podporo celotne države," je v navezavi na Dončića poudaril nekdanji NBA zvezdnik.

Četudi trditev sama po sebi ni napačna, pa je primerjava med Slovenijo in Kitajsko naravnost smešna. Kitajska ima 1,4 milijarde prebivalcev, Slovenija dobra dva milijona oziroma pol toliko kot zvezna država Oregon, kjer domuje Lillardova ekipa Portland Trail Blazers.

Luka Dončić Burni odzivi Šport Pogrom nad Dončićem, kritike kar dežujejo: "To je nesmisel!"
Komentarjev 2
  • Ivo 14:32 20.februar 2021.

    Slovenija nima črke ć iz Lukovega priimka niti v abecedi, tako da v bistvu je sklepal čisto pravilno! 😂