Šport > Košarka
11783 ogledov

Dončićeva mama: "Hvala bogu, da smo v Dallasu"

Instagram
Mama Luke Dončića je v Teksasu našla svoj dom.

Mirjam Poterbin, mama najboljšega slovenskega košarkarja Luke Dončića, s katerim se je pred skoraj tremi leti preselila v ZDA, je v intervjuju z Wendy Sparks razkrila, da si njen sin ne bi mogel izbrati boljše destinacije.

"Težko je razložiti, kako presenetljivo je bilo vse skupaj. Vsi od prvega od zadnjega člana ekipe so ekstremno prijazni do mene. Hvala bogu, da smo v Dallasu," je svojo izkušnjo v zvezni državi Teksas opisala Poterbinova.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Nadobudni Dončić se je že kot najstnik preselil v Španijo, kjer je dobil priložnost v eni najslavnejših športnih organizacij na svetu. "Ko je bil Luka star 13 let, se je pridružil Real Madridu v Španiji. To je bila verjetno najtežja odločitev v mojem življenju. Težko je otroka poslati v tujino, kjer nikogar ne pozna in ne govori jezika. Luka si je to želel, tako da je že pri 13 letih odšel zdoma," je povedala Poterbinova in dodala: "Veliko sem prejokala, a to je življenje. Vesel je bil, da je lahko šel v Madrid. Tudi jaz sem vesela, da so ti težki časi minili."

Potrdila je, da Dončić že od nekdaj obožuje videoigre. "Zelo jih ima rad. Košarka je bila edina stvar, zaradi katere se je odpovedal igranju videoiger." Čeprav s košarko služi bajne vsote, se na igrišču želi predvsem zabavati. "Nedvomno mu je to zabava. Na košarko ne gleda kot na službo," je povedala.

Dotaknila se je tudi nabora v ligo NBA, ko je Dončića, tedaj MVP-ja evroligaške sezone in Final Foura, izbralo moštvo Atlanta Hawks in ga nato v menjavi za Traeja Younga prepustilo Dallasu. "To je bil zares izjemen trenutek. Srce mi je razbijalo. Najprej sem mu čestitala. Povedala sem mu nekaj besed. Ko je šel proti odru, sem začela jokati."

"Vsi so naju svarili, da bo to težak prehod za Luko, vendar sem jim odgovorila, da bo to zanj mala malica. Selitev iz Slovenije v Španijo pri 13 letih, to je šele težko. Selitev v ZDA ni bila."

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:29 04.marec 2021.

    Luka je že car v tem kar počne, veliko so pripomogli tudi geni. Mama se je nedvomno veliko stvarem odpovedala zaradi sina, spremenila življenje. Ampak kaj je pa ta reva naredila s svojim videzom. Saj je kot Jocker iz Batmana.

  • TistoPravo 20:22 22.februar 2021.

    Ko Slovenc uživa v tistmu kar počne, je to nepozabno uspešna življenska zgodba. Bravo, Luka

  • suineg7878 12:41 22.februar 2021.

    Prejsnji intervju: "...ji je pa všeč, da je Dallas zelo evropski in v primerjavi z Los Angelesom urejen, čist in brez brezdomcev." Ker, saj veste, brezdomstvo je poklic in to zelo popularen, se posebej v LAju.

Sorodne novice