Šport > Košarka
9284 ogledov

Dončićev šef razkril, zakaj si je na naboru tako želel Luko

Mark Cuban Luka Dončić in Mark Cuban.
Lastnik moštva Dallas Mavericks se je ozrl nazaj na enega najpomembnejših trenutkov v zgodovini franšize.

Že kar nekaj časa je minilo od zgodovinskega NBA nabora iz leta 2018, ko je bil kot tretji izbran Slovenec Luka Dončić, a ta tema je še danes ena izmed najbolj aktualnih med ljubitelji košarke.

Košarkarski navdušenci se iz kroga v krog sprašujejo, kako je možno, da je ta košarkarski čudežni deček bil izbran šele kot tretji, kar dve ekipi (oziroma tri) pa so ga preskočile.

Če navijači še nekako razumejo odločitev Phoenixa, ki je izbral izjemno talentiranega DeAndre Aytona, saj je nujno potreboval visokega igralca, medtem ko je v svojih vrstah že imel Devina Bookerja, ki je znan po tem, da tako kot Luka potrebuje žogo v svojih rokah, pa navijači nikakor ne morejo odpustiti zdaj že nekdanjemu generalnemu menedžerju ekipe Sacramento Kings, Vladeju Divacu, ki je namesto Dončića izbral Marvina Bagleya III.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Dončić je bil nato izbran kot tretji, a če smo iskreni, se je še tretja ekipa odločila, da se odpove Luki, saj so ga pri Atlanta Hawks takoj poslali v Dallas k Maverickom v zameno za Traea Younga ter še en izbor v prvem krogu.

Medtem ko torej prve tri ekipe na naboru niso verjele v Dončića, so pri Dallasu pošteno zagrizli ter se odločili, da gredo "all in". In zadeli so terno!

Toda kaj je bilo tisto, kar so pri Dallasu videli, da je bilo pred tem skrito Phoenixu, Sacramentu in Atlanti. Lastnik franšize Dallas Mavericks Mark Cuban se je v nedavnem podcastu športnega novinarja Billa Simmonsa dotaknil prav te teme.

"Odločilno je bilo, da sem opazoval košarkarje, ki so z Luko igrali pri Real Madridu. Vsi so se zanašali nanj. Odrasli možje, ki so mnoga leta preživeli v ligi NBA, so želeli, da je žoga v njegovih rokah. To je bilo vse, kar sem moral videti," je razlog za eno najboljših odločitev v zgodovini lige razložil Cuban.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice