Šport > Košarka
3905 ogledov

Čudežni koši Luke "Clutch" Dončića

luka dončić Epa
Slovenski čudežni deček je dodal še en kamenček v vse bolj impresiven mozaik.

Luka Dončić je v noči na sredo odločil tekmo z Boston Celtics, ko je pri izidu 107:107 prehitel sireno z odločilno trojko v zadnji sekundi srečanja. Ura na semaforju se je ustavila pri 0,1 sekunde, kar keltom ni dopuščalo niti teoretičnih možnost za izenačitev rezultata.  Dallas je s tem prišel do 15. zmage ob sezoni, kar ob 15 porazih pomeni, da ima prvič po izidu 8-8 spet 50-odstotni izkupiček.

Dončićeva zmagovita trojka je bila samo še ena v seriji vrhuncev, ki jih je v manj kot triletni NBA karieri doslej zbral komaj 21-letni slovenski košarkar. 

Nenapisanemu pravilu, da žoga v t.i. "clutch" momentih pristane v Dončićevih rokah, sledijo domala vsi košarkarji Dallasa, Luka pa se jim za zaupanje zna oddolžiti na najlepši možen način.

Kdo ne pomni njegovega odločilnega koša na četrti tekmi končnice z Los Angeles Clippers, s katero je poskrbel za izenačenje v seriji na 2:2? Ali pa neverjetne trojke z roba igrišča za podaljšek s Portland Trail Blazers?

Vse to in še več so v kolaž v čast slovenskemu asu vključili upravljalci twitter profila severnoameriške lige. "Pri 21 letih ima Luka Dončić impresiven rezime zadetih metov v odločilnih trenutkih," so pripisali.

Komentarjev 1