Šport > Košarka
20849 ogledov

Nekdanji MVP: "Lahko me citirate! Luka je..."

Larry Bird, Cedric Maxwel, Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luko Dončića so od njegovega prihoda v ligo velikokrat primerjali z legendarnim Larryjem Birdom, po takšnem večeru in odločilnem košu, kot ga je dosegel v sredo, pa se podobne primerjave še krepijo.

Cedric Maxwell je NBA ikona, ki si je kar šest let delila slačilnico z legendarnim Larryjem Birdom. V tem času je Maxwell s Kelti tudi osvojil dva šampionska prstana ter naziv MVP-ja NBA finala leta 1981. Tako da če ima kdo pravico, da primerja zvezdnika ekipe Dallas Mavericks Luko Dončića z Birdom, je to vsekakor Maxwell.

"Lahko me citirate! Luka je reinkarnacija Larryja Birda," naj bi Maxwell že avgusta izjavil ameriškemu športnemu novinarju Marcu Steinu po zmagoviti trojki, ki jo je Luka dosegel v končnici proti Los Angeles Clippers, po obračunu Dončića prav z "Birdovimi" Kelti pa je Maxwell svojo prejšnjo izjavo znova podprl: "Tako bi izgledal Larry Bird, če bi igral košarko v dvajsetih letih tega stoletja. Točno tako bi igral, kot igra Luka."

Ljubitelji Birda sicer verjamejo, da je Larry zgolj eden in preprosto neponovljiv, a tudi če Luka ni "Larry Bird 21. stoletja", ga vsekakor krasijo isti elementi, kot so tudi krasili enega največjih vseh časov. Oba imata izjemen pregled nad igro, sta odlična asistenta, odlična strelca, predvsem pa oba nadzorujeta potek igre svoje ekipe.

"Luka je celo boljši, kot je bil Larry v teh letih," je mladega košarkarja, ki bo v nedeljo dopolnil komaj 22 let, pohvalil Maxwell ter nadaljeval: "Največja povezava, ki jo vidim, pa je ta pozitivna aroganca, ta nadutost na igrišču, ki jo Luka črpa naravnost iz krvnega obtoka Larryja Birda."

Maxwell pa je za konec izpostavil še en element Birda, za katerega komaj čaka, da ga razvije tudi Luka: "Larry je imel še eno izjemno kvaliteto, za katero čakam, da se razvije tudi pri Luki. To je vloga vodje!" je zaključil Maxwell, ki se je spomnil, kako je Bird kot nesporni kralj poveljeval slačilnici samih zvezdnikov, kot so bili Maxwell, Kevin McHale, Robert Parish, Danny Ainge in Dennis Johnson.

A morda je celo bolje, da na Luko ne gledamo zgolj kot na kopijo Larryja Birda v sodobnih časih NBA košarke, pač pa ga začnemo ceniti kot Luko, enega najbolj talentiranih igralcev vseh časov ter mu nehamo iskati stalne primerjave z največjimi NBA zvezdniki. Luka je preprosto Luka! In le Luka lahko v ligi NBA pričara pravi spektakel imenovan LukaMagic! 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice