Šport > Košarka
804 ogledov

NBA zvezdnik zaradi incidenta s puško in nosečnico za dalj časa na hladnem

Malik Beasley Profimedia
NBA zvezdnik Malik Beasley bo zaradi nasilnega dejanja na hladnem vse do 27. marca.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige je zvezdniku Minnesote Maliku Beasleyju zavoljo nasilnega obnašanja v privatnem življenju naložilo prepoved igranja na naslednjih dvanajstih tekmah, v času kazni tudi ne bo prejemal plače, so sporočili iz pisarne NBA.

Vodstvo NBA je 24-letnemu Beasleyju kazen naložilo zaradi incidenta septembra lani v Plymouthu, ko je puško usmeril v žensko v 37. tednu nosečnosti, njenega moža in njunega otroka pri ogledu novega doma.

Malik Beasley | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji košarkar Denverja, ki je lani poleti prestopil v Minnesoto in podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 60 milijonov dolarjev, je na zaslišanju, ki je bilo 9. februarja, priznal, da je bilo njegovo početje povsem neprimerno in ga obžaluje ter se ponižno opravičuje za svoje dejanje. Beasleyju je sodišče naložilo tudi 120 dni hišnega pripora, to kazen bo odslužil po koncu sezone.

Minnesota je s sedmimi zmagami in 26 porazi trenutno najslabša ekipa v ligi NBA, Beasley pa med njenimi najboljšimi posamezniki. Do prisilnega premora je v povprečju dosegal 20,5 točke na tekmo. Pod koše se bo vrnil 27. marca na tekmi proti Houstonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice