Šport > Košarka
10910 ogledov

Dvakratni MVP se ne strinja s primerjavo z Dončićem

luka dončić Profimedia
Dvakratni MVP lige NBA ni naklonjen primerjavi s slovenskim čudežnim dežkom.

Eden najboljših organizatorjev igre v zgodovini lige NBA, dvakratni MVP Steve Nash, je še eden v poplavi igralcev, s katerimi se redno primerja Luko Dončića.

Medtem ko nekdanji mentor Gorana Dragića priznava veličino Dončiću, pa meni, da primerjava med njima ni povsem na mestu.

steve nash | Avtor: Epa Epa
"Luka je eden najbolj vznemirljivih košarkarskih talentov, kar smo jih kdajkoli videli v NBA," je pred tekmio Dallasa in Brooklyna, kjer pod Nashevo taktirko igrajo Kevin Durant, Kyrie Irving in James Harden, povedal legendarni košarkar.  "Ali v njem vidim kanček sebe? Ja, če bi bil visok 203 centimetre in tehtal 104 kilograme. Če si visok 191 cm in tehtaš 80 kilogramov, je to velika razlika," je dodal 47-letnik.

Nash je sicer velik navijač slovenskega košarkarja, katerega je pred dvema letoma oklical za "najboljšega 20-letnika, kar jih je videla liga NBA". Poudaril je še, da so Dončićeve atletske sposobnosti "podcenjene" in da lahko mladenič postane "boljši igralec od Dirka Nowitzkega".

"Dončić ima toliko orožij. Njegova višina, fizične kapacitete, košarkarske veščine in občutek za igro. In potem je tu še njegova osebnost. Kljub mladosti ima pravo mentaliteto za prevzem nadzora na tekmi. Ima res poseben repertoar veščin. Luka je tudi zgodovinsko gledano zelo edinstven igralec," je pred obračunom s telički še povedal trener Brooklyna.

Mrežice se bodo Dallasu zoperstavile brez poškodovanega Duranta. "Optimistični smo, da se bo kmalu vrnil. Njegovo počutje se iz dneva v dan izboljšuje," je na to temo povedal Nash.

porzingis dončić Kjer je dim ... Šport Oglasil se je! Porzignis o tem, ali zapušča Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.