Šport > Košarka
794 ogledov

Odlične napovedi lahko veselijo tudi vse tri Slovence

nba logo zaščitni znak Epa
Komisar lige NBA je razkril, da računa na polne dvorane že v prihodnji sezoni.

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA Adam Silver pričakuje, da bodo dvorane moštev z naslednjo sezono lahko spet večinoma polne. Računa tako na pravočasen začetek sezone kot tudi na možnost bolj ali manj neomejenega obiska gledalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Precej optimističen sem," je dejal Silver v spletnem pogovoru z novinarji dan pred tekmo vseh zvezd lige. "Približno pol ekip že dovoljuje vstop navijačem v arene. Če se bo cepljenje nadaljevalo s sedanjim tempom in bo cepivo še naprej učinkovito, računamo, da bomo imeli v naslednji sezoni velik delež relativno polnih dvoran," je dejal.

adam silver | Avtor: Epa Epa

Nekatera moštva že od začetka februarja dovoljujejo obisk gledalcem, a imajo ob tem stroge omejitve na število obiskovalcev. Med te ekipe spadata tudi moštvi Miami Heat Gorana Dragića ter Dallas Mavericks Luke Dončića, a glede na to, da oba igralca veljata za prava ljubljenca tamkajšnjih navijačev, si vsekakor oba želita, da se napovedi Silverja čim prej uresničijo ter lahko ponovno zaigrata pred polnimi tribunami.

Dallas namreč zaenkrat dovoli, da je le 7,8 % dvorane zasedeno, kar pomeni da si čarovnije Luke Dončića lahko v živo ogleda le 1500 gledalcev, medtem ko pri Miamiju dovolijo, da se napolni le 10 % dvorane, tako da si Dragića v živo lahko ogleda okoli 2000 gledalcev.

Goran Dragić in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nad napovedmi pa je zagotovo najbolj navdušen tretji Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, Vlatko Čančar, ki zadnje čase dobiva vse več priložnosti, a si nejgovih predstav ne more v živo ogledati noben navijač Denverja, saj ostaja Ball Arena (nekdanji Pepsi Center) zaprta za vse gledalce.

Medtem je Silver razkril tudi, da cepljenje ne bo obvezno za igralce lige. Odločitev o cepljenju bo osebna, kot to velja za vse v skupnosti, je dejal. Ob tem bo liga in združenje igralcev sodelovalo pri posredovanju informacij glede cepiv.

Kobe Bryant NBA logo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Medtem je komisar lige NBA tudi zavrnil možnost spremembe legendarnega logotipa lige. V zadnjem času je namreč nekaj igralcev predlagalo, da se logotip silhuete Jerryja Westa zamenja s silhueto lani preminulega Kobeja Bryanta. Med njimi je bil najglasnejši Kyrie Irving.

Spletna peticija za tovrstno spremembo logotipa je vse od tragične smrti Bryanta v helikopterski nesreči lani januarja zbrala že več kot tri milijone podpisov. A Silver verjame, da ni "pravi čas za menjavo logotipa". "Imamo ikonski logotip," je dejal in sporočil, da v vodstvu lige tako ne potekajo nobeni pogovori o zamenjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice