Šport > Košarka
3677 ogledov

Nekdaj govoril preko "tistega fanta iz Evrope", zdaj se ponovno oglasil...

Luka Dončić Profimedia
Kontroverzni Stephen A. Smith je bil ponovno v središču pozornosti.

Stephen A. Smith velja za enega najbolj ekscentričnih ESPN-ovih športnih analitikov. Mož, ki ima verjetno mnenje o čisto vsaki stvari, in ga tudi glasno izrazi, je znan predvsem po tem, da agresivno brani svoja prepričanja, četudi se vsi zavedajo, da se moti.

A v primeru Luke Dončića je tudi Stephen A. Smith priznal svojo zmoto. Bil je namreč eden izmed najbolj glasnih navijačev DeAndre Aytona pred zgodovinskim naborom leta 2018, ko je izjavil, da morajo biti pri Phoenixu naravnost neumni, če mislijo "tistega fanta iz Evrope izbrati pred Aytonom."

Stephen A. Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

A mnenje Smitha se je ščasoma spremenilo, kar je tudi priznal, opravil je že nekaj zanimivh intervjujev s slovenskim košarkarskim zvezdnikom, a se nato vseeno javno in glasno postavil na stran Damiana Lillarda, ko so se pojavili prvi očitki, da bi si zvezdnik Stezosledcev bolj zaslužil mesto v prvi postavi All-Star tekme, kot Luka.

A zgolj nekaj dni potem, ko je poizkušal očrniti Dončića ter povzdigniti Lillarda, je Stephen A. Smith pripravil enega največjih hvalospevov na račun Luke, kar smo jih kdaj slišali. V svojem značilnem bahatem stilu je tako Dončića po vzoru mnogih znova primerjal z legendarnim Larryjem Birdom.

"Ko vidim Luko Dončića igrati košarko, pomislim zgolj na enega košarkarja. To ni James Harden. To je košarkar iz popolnoma druge generacije. En in edini Larry Bird. Ob vsem spoštovanju do Dirka Nowitzkega, do Manua Ginobilija ter celo do Michaela J. Foxa igrajoč Mladoletnega volkodlaka... Luka Dončić je najbolj hud 'belček' po Larryju Birdu! Nekdo mora to izreči, zato bom to izrekel kar sam."

"Larry je danes znan kot legenda, a je trajalo kar nekaj časa, da je liga to priznala. Imel je številne dvomljivce. Ljudi, ki so govorili, da je vse skupaj napihnjeno, zgolj zato ker je bel. Larry Bird je moral ožgati nekaj ekip, da ne omenjam igralcev, preden se mu je priznalo njegovo veličino."

"Luka pa že ima to spoštovanje. In poba je komaj dopolnil 22 let. Povprečno celo sezono dosega 28 točk, 8 skokov in 9 asistenc na tekmo. Nedavno je nadigral Jamesa Hardna, ob zmagi nad Brookly Nets. Luka vam bo povedal, da mu ne gre, da mora igrati bolje, kot je nedavno pred tedni tu povedal meni, kljub temu da dosega najvišji odstotek zadetih metov iz igre v karieri, najvišji odstotek zadetih trojk v karieri, najvišji odstotek zadetih prostih metov v karieri ter število asistenc na tekmo."

"Luka ima v sebi tisto željo, da si zmeraj želi napredovati, to kar so v sebi imeli tudi vsi največji. Tako vsaj izgleda.Tu je resnica: on je poseben, tako kot je to povedal že James Harden. In priznajmo si nekaj... NBA potrebuje belega superzvezdnika. To je dobro za posel. Luka Dončić je točno to, superzvezdnik!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice