Šport > Košarka
20740 ogledov

Luka Dončić po štirih letih v NBA končno utišal tudi tega kritika

Luka Dončić Profimedia
Dončić je svojo ekipo vodil do zmage v Bostonu na prav poseben večer za domače Kelte. V živo si ga je tako prvič ogledal tudi njegov dežurni kritik, ki je po tej predstavi spremenil svoje mnenje.

Luka Dončić je v nedeljo zvečer blestel tudi na gostovanju pri eni izmed dveh največjih ekip lige ter popeljal Dallas v legendarnem TD Gardnu do zmage s 95:92 nad Boston Celtics.

Luka Dončić NBA Šport Luka poškodovan odšepal v slačilnico, nato potopil najbolj vročo ekipo lige

S tem so Mavericks prekinili niz šestih zaporednih uspehov Keltov ter jim prizadejali šele četrti poraz na zadnjih 22 tekmah, predvsem pa so pokvarili veliki večer v Bostonu, ki je bil namenjen prav posebnemu zvezdniku.

Boston Celtics so namreč upokojili legendarno številko 5 ter jo v čast Kevina Garnetta dvignili visoko pod strop dvorane. Na tekmi so bili tako prisotni številni legendarni Kelti, ki so si delili parket z "The Big Ticketom" ter skupaj tvorili ekipo, ki je leta 2008 osvojila takrat rekorden 17. naslov prvakov.

Toda večer jim je pokvaril prav mladi slovenski zvezdnik, ki je na Garnettov večer dosegel 26 točk ter po osem skokov in podaj. Obenem je bil tudi mož odločitve, saj je najprej v samih izdihljajih tekme dosegel ključno trojko za priključek, nato pa še asistiral za odločilni koš na tekmi, ki je prinesel zmago gostom.

Na tekmi pa se je ob veliki KG-jevi slovesnosti poleg Paula Pierca in Ray Allena pojavil tudi Kendrick Perkins, ki je bil pomemben košček v mozaiku zadnjega šampionskega naslova Keltov. Perkins, ki se je po koncu kariere uveljavil kot eden izmed analitikov pri ESPN-u in je veljal za enega izmed dežurnih Dončićevih kritikov, si je tako šele prvič v karieri v živo ogledal nastop našega asa. Ter popolnoma spremenil svoje mnenje!

"Danes zvečer sem si prvič v živo in od blizu pogledal Luko Dončića. In moram reči, da je ta mladi mož prava definicija nečesa POSEBNEGA!!!" je po tekmi čivknil lastnik šampionskega prstana.

Gre za precej velik zasuk, saj je Perkins slovel po svojih izjavah, kot so "Zdi se mi, da njegovi soigralci ne uživaju v igranju z njim", "Luka? Okronani naslednik Dirka pri Dallasu? Izbor vseh za MVP-ja? Je velik talent, toda če želi biti človek, o katerem je vredno govoriti, mora začeti zmagovati. Chris Paul ga našeška. Ni me še prepričal", "Imam samo eno težavo z All-Star izborom. Ni šans, da si Luka zasluži mesto pred Damianom Lillardom!" ter podobnih nesmislih.

Se je pa tudi Perkins nekoliko umiril, potem ko ga je splet lani spomnil, da je Luka že sredi svoje tretje sezone v ligi NBA dosegel več točk, kot jih je Perkins tekom svoje 14 let dolge kariere. Luka je v tistem trenutku odigral kar 616 tekem manj od Perkinsa ter na igrišču preživel 11.633 minut manj kot Perkins.

Luka Dončić Prekinjena tiskovka Šport Nora Lukova tiskovna konferenca! Po prostoru na glas odmevala ta glasba Luka Dončić Zavrnil konsenz Šport Dončiću se dela krivica! Trener Dallasa 'ubil' kritike s to razlago Odločilni trenutek Šport Drama tik pred koncem, Dončič naredil točno to, česar ne bi smel
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice