Šport > Košarka
8016 ogledov

Dončiću se dela krivica! Trener Dallasa 'ubil' kritike s to razlago

Luka Dončić Profimedia
Trener Dallas Mavericks je zavrnil kritike na račun Luke Dončića.

Luka Dončić že nekaj časa velja za enega najboljših napadalnih košarkarjev v ligi NBA, povsem drugačen status pa ima na drugi strani igrišča, kjer ga tako tekmeci kot navijači še vedno dojemajo kot lahko tarčo.

Slovenec se vse od preboja med košarkarko elito srečuje s kritikami na račun njegove obrambe, pri čemer gre po mnenju trenerja Jasona Kidda zgolj za prazno natolcevanje, ki temelji na neustrezno argumentiranih zapisih nekaterih ameriških novinarjev.

Kidd je o Dončićevih obrambnih kvalitetah spregovoril po zmagi nad Boston Celtics, proti katerim so Mavsi nadoknadili 13 točk zaostanka in slavili 42. zmago v sezoni (42-26).

Luka Dončić NBA Šport Luka poškodovan odšepal v slačilnico, nato potopil najbolj vročo ekipo lige

"To je samo percepcija," je Dončićev sloves na obrambni polovici igrišča zavrnil Kidd. "Luka bi moral biti član druge ali pa vsaj tretje obrambne peterke lige. Zelo dobro igra v obrambi. Proti Utahu je prispeval ključno ukradeno žogo. Vse to je samo percepcija."

"Ljudje samo ponavljajo tisto, kar je nekdo napisal ali rekel. Tako je pač z mediji. Kot sem že povedal, Luke igra dobro v obrambi. Obramba ni samo dvoboj ena na ena, z obrambo končaš napad. Luka zelo dobro pobira odbite žoge, kar tudi potrebujemo. To počnejo dobri obrambni košarkarji, nasprotniku ne dovolijo, da bi imel na voljo več zaporednih metov. Luke je v tem pogledu zelo dober za nas," je poudaril ameriški strateg.

Odločilni trenutek Šport Drama tik pred koncem, Dončič naredil točno to, česar ne bi smel

Jason Kidd | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.