Šport > Košarka
46725 ogledov

Drama tik pred koncem, Dončič naredil točno to, česar ne bi smel

luka dončić Print Screen
Napaka Luke Dončića bi lahko Dallas drago stala.

Košarkarji Dallas Mavericks so tudi s pomočjo videotehnologije v zadnjih sekundah tekme ubranili tri točke prednosti pred Boston Celtics in prišli do 13. zmage na zadnjih 16. tekmah (42-26 skupno).

Luka Dončić NBA Šport Luka poškodovan odšepal v slačilnico, nato potopil najbolj vročo ekipo lige

Tekma bi se lahko razpletla drugače, če trener Jason Kidd v odločilnih trenutkih me bi imel na voljo preverbe s sokoljim očesom, s pomočjo katere je dosegel razveljavitev osebne napake v škodo Luke Dončića.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Teksačani, ki so v nekem trenutku obračuna v TD Gardnu zaostajali že za 13 točk, so imeli slabih 20 sekund pred koncem napad pri izenačenju na 92:92. Po podaji Dončića je bil izza črte natančen Spencer Dinwiddie, ki je gostom priigral tri točke prednosti (95:92).

Bostončanom je ostalo devet sekund za zadnji napad na tekmi, do meta za tri pa je prišel Marcus Smart, nad katerim naj bi Dončić storil osebno napako. Prepričan, da so se sodniki zmotili, se je Dončić obrnil na Kidda in mu svetoval t.i. "trenerjev izziv". Kidd je njegov predlog upošteval, sodniki pa so po ogledu počasnega posnetka razveljavili prvotno odločitev, po kateri bi imeli domači na voljo tri proste mete.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vedel sem, da bo izziv uspešen," je v prvem intervjuju po veliki zmagi dejal slovenski košarkar. "Vsak napad, ko sem dobil udarec po roki, sem spraševal sodnike, vendar so mi govorili, da to ni bila osebna napaka. Tako je bilo tudi v tem primeru," je dodal.

S počasnega posnetka je razvidno, da se je Dončić Smarta dotaknil po metu, kar so sodniki označili za nenameren kontakt.

"Borili smo se do konca in zmagali. Imajo eno najglasnejših publik v NBA, nikoli ni lahko igrati tukaj. Drugi polčas je bil odličen. Izborili smo si zmago," je nadaljeval zvezdnik Dallasa, ki postaja vse bolj navdušen nad svojim novim soigralcem.

"Spencer je izjemen. Njegov napad je neverjeten. Kadarkoli se dotakne žoge, imaš občutek, da bo dosegel koš. Res nam je v veliko pomoč. Dobili smo še enega organizatorja igre. Zelo sem vesel, da ga imamo."

Pohvalne besede je namenil tudi Dorianu Finney-Smithu, katerega je v preteklosti proglasil za najbolj podcenjenega igralca v ligi NBA. "On je 'Dodo', moj prijatelj. Z njim igram že štiri leta in upam, da bom z njim igral do konca kariere. Je izjemen košarkar, a kar je še pomembneje, skromen, delaven in dober človek. To mi je zelo všeč pri njem."

Komentarjev 3
  • Avatar Denzella
    Denzella 19:46 14.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:46 14.marec 2022.

    Drama tik pred koncem, Dončič naredil točno to, kar je bilo treba..

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:05 14.marec 2022.

    Ni bilo čudeža. Pravilno so razsodili. Njihova pravila določajo, da high five dotik po izmetu žoge napadalca ni prekršek. In tak dotik se je zgodil po tem, ko je žoga že letela proti košu. To je pojasnili tudi član sodniške organizacije.