Šport > Košarka
44546 ogledov

Luka Dončić obupan: "Na to se bom pritožil! To je noro!"

Luka Dončić Profimedia
Dončićevih 31 točk ni bilo dovolj, Dallas je vseeno izgubil proti New Yorku, Luka pa je vse bližje kazni s strani lige.

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA na domačem terenu klonili proti New York Knicks s 77:107. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domačo ekipo dosegel 31 točk.

Dončić, ki je v statistiko dodal še šest skokov in štiri podaje, je najbolj izstopal v svoji ekipi, bil je edini v začetni peterki Dallasa, ki je zbral dvomestno število točk. S 13 točkami je bil drugi najbolj razpoložen Spencer Dinwiddie, ki je tekmo začel s klopi.

Luka Dončić NBA Šport Kakšna klofuta za Dončića in soigralce

Newyorška ekipa je po seriji sedmih porazov zdaj dosegla tretjo zaporedno zmago. Knicks pa so dobili že peto tekmo v nizu na gostovanju v Dallasu in ostajajo edina NBA ekipa, katere Luka še ni uspel premagati na domačem igrišču.

A slaba serija proti Knicks ni edina Lukova težava ta trenutek, saj ga lahko resno skrbi njegovo kopičenje tehničnih napak. Proti New Yorku je namreč dobil še svojo 14. tehnično napako v sezoni in je tako le še dve tehnični napaki oddaljen od avtomatičnega suspenza.

Slednji pa bi se lahko v napetem boju z Utah Jazz in Denver Nuggets za čim boljšo pozicijo po rednem delu ter lažji razpored v končnici, kjer vsaka tekma šteje, izkazal še za kako usodnega. Dallas sicer čaka do konca rednega dela še 16 tekem, Luka pa povprečno dobi thenično napako na vsake 3,5 tekem in če bo nadaljeval s takim tempom, bo gladko dosegel številko 16.

Toda Luka se s tem ne strinja. "To se ne bo zgodilo. Tudi na to se bom pritožil. To je noro!" je bil na novinarski konferenci ogorčen Luka, ki mu ni jasno, zakaj so mu sploh piskali novo tehnično napako: "Čisto nič. Čisto nič takšnega ni bilo."

Vse skupaj pa je dosti bolj s šalo pospremil Dončićev trener Jason Kidd: "Koliko jih ima? 14? Eh, saj ima še dovolj prostora. Poleg tega se sezona počasi končuje. Vse bo še v redu."

Komentarjev 1
  • Angie_Smith 11:35 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice