Šport > Košarka
5950 ogledov

Še ena vrhunska predstava Dončića za zmago Dallasa

Luka Doncic
1/12
Profimedia
Košarkarji Dallasa so ponoči v severnoameriški ligi NBA še drugič v petih dneh premagali Golden State Warriors.

Ekipa Dallasa je zmagala s 122:113. Luka Dončić je pomembno prispeval k zmagi, saj je dosegel kar 41 točk, 10 skokov in devet podaj.

Ekipa iz San Francisca, ki na tekmi ni nikoli vodila, je poskrbela za zanimivo končnico, potem ko so gostje šest minut in pol pred koncem izenačili na 104:104. Takrat pa sta na sceno stopila Spencer Dinwiddie in Dončić ter z 11 koši poskrbela za vodstvo s 115:106 ter mirnejše nadaljevanje.

Dorian Finney-Smith je za Dallas dosegel 18 točk, Dinwiddie 17. V vrstah Golden Statea je bil s 23 točkami najbolj razpoložen Jordan Poole, Stephen Curry, ki v zadnjem delu ni dosegel koša, pa jih je dal 21.

Dragićevi Nets izgubili proti Miamiju

Brooklyn Nets so v domači dvorani izgubili z vodilno ekipo vzhoda Miamijem s 107:113. Goran Dragić je za ekipo iz Brooklyna dosegel devet točk, tri skoke in kar sedem podaj, z 31 koši je bil najučinkovitejši Kevin Durant. Na nasprotni strani je 30 točk in 11 skokov vpisal Bam Adebayo.

Tudi na tej tekmi je zmagovalca dala šele končnica. Durant je 2:23 minute pred koncem znižal na 107:109. Durantu in Sethu Curryju pa sta se v končnici zatresli roki.

Brooklyn, ki je na vzhodu na osmem mestu, čakata dva prosta večera, nato pa gostovanje v Bostonu. Dallas, ki je na zahodu peti, bo počival en večer, nato pa gosti Sacramento. Že v noči na soboto pa bo na delu Denver Vlatka Čančarja, ki je na lestvici neposredno za Dallasom. Ta bo v Koloradu gostil Houston.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.