Šport > Košarka
16900 ogledov

Noro, kako je Luka osmešil enega največjih zvezdnikov lige!

Luka Dončić Profimedia
Klay Thompson velja za enega najboljših strelcev ter obrambnih igralcev na svetu, a se je proti Luki Dončiću precej osmešil.

Luka Dončić v zadnjem času pridno zbira skalpe največjih zvezdnikov lige NBA. V noči na sredo je tako padel LeBron James s svojimi Lakers, v noči na petek pa si je privoščil še Golden State Warriors Stephena Curryja.

Luka je bil z 41 točkami, 10 skoki in 9 asistencami prvo ime tekme, njegovemu ritmu pa ni mogel slediti niti dvakratni MVP lige, ki se je ustavil "le" pri 21 točkah, 5 skokih in 9 asistencah, Dallas pa je na Lukov pogon prišel do zmage s 122:113.

Luka Doncic NBA Šport Še ena vrhunska predstava Dončića za zmago Dallasa

A če je Curryja zgolj zasenčil, pa je Luka popolnoma osmešil drugega velikega zvezdnika Bojevnikov Klaya Thompsona. Slednji se sicer še nekoliko lovi, potem ko praktično dve leti ni igral košarke zaradi grozljivih poškodb, a kljub temu Luka ni poznal milosti.

Thompson namreč velja za pravega ostrostrelca in enega najboljših strelcev za tri točke (ima tudi zmago iz tega prestižnega tekmovanja) ter pravega mojstra za obrambo, kjer ga mnogi zaradi njegovega zvezdniškega statusa in odlične igre v napadu kar malo podcenjujejo, a Klay je zagotovo eden najboljših obrambnih igralcev na svoji poziciji.

Luka Dončić Morant ali Dončić? Šport Na divjem Zahodu je bil februarja najboljši ...

A prav "na njegovem terenu" ga je Luka tokrat najbolj osmešil. Klay je namreč najprej zelo grdo zgrešil povsem odprt met za tri, ko je žoga zadela zgolj rob table, nato pa mu je Luka v naslednjem napadu pokazal, kako se stvarem streže.

Klayu je najprej s stepbackom skoraj polomil gležnje in ga "poslal po burek", nato pa prav preko nemočnega Thompsona le nekaj trenutkov po Klayovem neuspelem poizkusu zadel še trojko, ki sicer velja za Thompsonovo specialiteto.

Takemu igralcu, kot je Klay, se kaj takega res ne zgodi pogosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice