Šport > Košarka
5677 ogledov

"S sodniki se razumem. Odhod Porzingisa je bil presenečenje"

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik pravi, da nima težav z delilci pravice in da na preostalih tekmah ne bo dobil še treh tehničnih napak.

Luka Dončić je s soigralci na zadnji tekmi nadoknadil 21 točk zaostanka in premagal drugo ekipo Zahoda - Golden State Warriors. Ob obisku zahodne obale ZDA je sicer opraviltudi medijske obveznosti, med drugim je opravil pogovor z novinarko Maliko Andrews.

Ta ga je ob njegovih izjemnih številkah v mesecu februarju vprašala, kaj je prineslo takšen dvig forme. "Predvsem moja fizična pripravljenost. V to sezono nisem vstopil pripravljen. Z reprezentanco sem bil dva meseca, nato sem se sprostil, morda celo preveč," je odgovoril zvezdnik Dallasa. 

Zapisi in dejstvo, da se je precej govorilo o njegovi prekomerni teži, ga ni motilo: "Ljudje bodo vedno govorili. Tisti, ki te ne marajo, bodo govorili slabo, drugi dobro. Pravzaprav ne prebiram komentarjev."

Novinarka se je dotaknila tudi odhoda Kristapsa Porzingisa. "Zelo me je presenetilo. Pravzaprav sem spal in ko sem se zbudil, sem izvedel za razmenjavo igralcev. Bil sem presenečen. Stvari se niso odvile tako, kot bi se morale," je o neuresničenih ciljih igranja z Latvijcem menil Dončić.

Po minuli sezoni so pri Dallasu sicer zamenjali trenerja, kasneje so mediji pisali tudi o tem, da odnos med Rickom Carlislom in njegovim prvim igralcem ni bil najboljši. S prihodom Jasona Kidda se je marsikaj spremenilo: "Boljše je. Vse je bolj privatno, kar je zame boljše. Spozna se na košarko. Bil je izjemen košarkar, eden najboljših podajalcev vseh časov, igral je na istem položaju. Lepo ga je imeti v ekipi."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kidd je med sezono sicer potarnal, da se Luka preveč ukvarja s sodniki in da mora to spremeniti. Slovenec je na zadnji tekmi sicer dobil že trinajsto tehnično napako v sezoni, po 16. bo moral prisilno izpustiti prvi naslednji dvoboj, z vsako sledečo pa bi manjkal še na več obračunih.

Sodniki so sicer na tekmi z Warriors spregledali udarec, ki ga je s komolcem prejel v obraz, kaplja čez rob pa je bila nekoliko kasneje še nedosojen prekršek ob njegovem metu za tri točke. Dončić se kar nekaj časa ni pomiril, tehnično je dobil šele ob naslednjem napadu, ko je Dallas že bil pri žogi.

Luka Dončić Kaplja čez rob Šport Dončić ima dovolj: "Ne pogovarjam se z nikomer več" Luka Dončić Luka obležal Šport Kako za vraga to ni nešportna osebna napaka?

Prepričan je, da v naslednjih 21 tekmah, toliko jih morajo Mavericks še odigrati v rednem delu sezone, ne bo dobil še treh tehničnih napak: "Ko igram košarko, sem zelo čustven. Lahko vprašate kateregakoli sodnika, da je naš odnos v redu. Normalno se pogovarjamo. Ne vem. Ne vem, zakaj to počnem. Mislim, da se bom naučil, sicer tega ne obljubljam takoj. Zunaj igrišč sem pravzaprav zelo umirjen."

"Zagotovo se ne bo zgodilo, da bi izpuščal tekme," o trenutnem štrvilu tehničnih napak, s 13 si deli prvo mesto v ligi s Carmelom Anthonyjem, pravi Luka in dodaja: "To se ne bo zgodilo, to je nesprejemljivo. Tega ne smem storiti."

In kaj pravi o mošnostih Dallasa, da gre v tej sezoni vse do konca in naslova? "Očitno je, da moramo še delati na nekaterih rečeh, se pa dviguje kemija ekipe, to je ena najpomembnejših zadev pri osvajanju prvenstva. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Sem pa vedno optimističen," je zaključil Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice