Šport > Košarka
714 ogledov

Na divjem Zahodu je bil februarja najboljši ...

Luka Dončić Profimedia
V četrtek je liga NBA sporočila imeni najboljših košarkarjev preteklega meseca.

Mladi slovenski košarkarski as Luka Dončić je najboljši igralec meseca zahodne konference lige NBA v izboru za februar, je liga NBA objavila v četrtek popoldne. To je Dončićeva druga nagrada za igralca meseca, prva po novembra 2019.

Po nekoliko zaspanem začetku sezone je Dončić po njegovih merilih prevladoval v mesecu februarju, ko so Mavericks nizali zmago za zmago. Februarja je Dallas dosegel niz sedmih zmag na desetih tekmah, Dončić pa je v povprečju dosegal 34,7 točke, 10,3 skoka in 8,8 podaje. To mu je uspelo pri 45,7 metih iz igrišča, od tega je imel 41,2 odstoten met za tri. Dončić je drugi Mavericks, ki je večkrat osvojil to nagrado, pred njim je to bil zgolj sloviti Nemec Dirk Nowitzki, ki je to priznanje osvojil šestkrat v svoji legendarni karieri.

Dončić je imel močnega konkurenta, z imenom Ja Morant iz Memphisa, ki je tudi statistično eksplodiral, medtem ko je vodil hitro vzpenjajočo se ekipo Grizzlies. Številke Dončića in Moranta so bile zelo tesne.

Košarkarji Dallasa so ponoči v še drugič v petih dneh premagali Golden State Warriors. Ključni košarkar Teksašanov za zmago s 122:113 je bil vnovič Ljubljančan, ki je dosegel kar 41 točk, 10 skokov in devet podaj. Ekipa iz San Francisca, ki na tekmi ni nikoli vodila, je poskrbela za zanimivo končnico, potem ko so gostje šest minut in pol pred koncem izenačili na 104:104. Takrat pa sta na sceno stopila Spencer Dinwiddie in Dončić ter z 11 koši poskrbela za vodstvo s 115:106 ter mirnejše nadaljevanje.

Luka Doncic NBA Šport Še ena vrhunska predstava Dončića za zmago Dallasa

Dallas na razpredelnici zahodne konference zaseda peto mesto z 38 zmagami in 25 porazi. Četrti Utah Jazz ima zmago več in tri poraze manj. Na vrhu razpredelnice je Phoenix z razmerjem zmag in porazov 50-12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice