Šport > Košarka
31034 ogledov

Napoved, ki ne obeta nič dobrega: "Ni možnosti, da bi Dončić ..."

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić še naprej igra na nivoju MVP-ja. Toda, kako dolgo še?

Trener teksaškega moštva Dallas Mavericks Jason Kidd je po tesni zmagi nad Denver Nuggets še enkrat opozoril na preobremenjenost njegovega najboljšega igralca Luke Dončića.

Slovenski organizator igre je proti moštvu Vlatka Čančarja vpisal že svoj šesti trojni dvojček v letošnji sezoni (22 točk, 10 skokov, 12 podaj) in ostaja najboljši strelec lige s povprečjem 33,4 točke na srečanje.

Njegov najbližji zasledovalec je Giannis Antetokounmpo (Milwakuees Bucks) z 31,9 točke na tekmo.

Na samo, da je Dončić vodilni v ligi po številu doseženih trojnih dvojčkov (6), temveč ima na svojem račun več trojnih dvojčkov kot 24 moštev skupaj! 

Podrobnosti v priloženi tabeli.

Slovenec je peti v trojnih dvojčkih med vsemi aktivnimi igralci (52), čeprav je v karieri odigral 261 tekem manj od tretjeuvrščenega Nikole Jokića (79). Luka trenutno beleži trojni dvojček na 5,5 odigrane tekme, kar je samo za odtenek slabše povprečje od rekorderja Russella Westbrooka (5,3 tekme).

Westbrook je v karieri dosegel rekordnih 194 trojnih dvojčkov, med aktivnimi igralci pa so mu najbližje LeBron James (105), Jokić (79), James Harden (69) in Dončić (52).

Slovenski zvezdnik je nesporna prva violina Dallasa v napadu, postopoma pa v moštvu stopnjujejo tudi njegove obrambne naloge. Vse to bo ob previsokem "usage rateu" neizbežno vodi v preutrujenost, na kar kontinuirano opozarja tudi trener Dallasa. 

"Nobene možnosti ni, da bi odigral 82 tekem na tako visokem nivoju. Njegov 'usage rate' je občutno previsok," je za Yahoo Sports povedal Kidd. "Tega ne zmore noben košarkar v ligi. Od njega ogromno zahtevamo v napadu, potem pa mora še igrati obrambo na drugi strani igrišča. To je velik zalogaj," je potožil ameriški strateg.

Dallas je z izkupičkom 13-11 trenutno na sedmem mestu zahodne konference. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice