Šport > Košarka
18070 ogledov

Takšnega Luke še nismo videli! Po tekmi znorel nad soigralci in trenerjem

Luka Dončić Profimedia
Dallas je v tesni končnici izgubil proti Milwaukeeju, potem ko je Luka Dončić ob slabo odigrani akciji zgrešil met za zmago.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila s 105:106 proti Milwaukee Bucks. Srečanje je odločil Brook Lopez sedem sekund pred koncem dvoboja, v katerem je za poraženo zasedbo Luka Dončić dosegel 33 točk, 11 podaj, šest skokov in dve ukradeni žogi v 37 minutah na parketu.

Luka Dončić Luka proti Giannisu Šport Dončić dvignil na noge dvorano, na koncu so odločili prosti meti

Dončić je izgubil vsega eno žogo, Dallas pa je v času, ki ga je Luka preživel na igrišču, nadigral naprotnike za šest točk, tako da je imel Slovenec najvišji statistični plus/minus izmed vseh košarkarjev Dallasa.

Je pa zato Luka zadel le štiri proste mete od desetih in zgrešil zadnji met za zmago. V izenačeni tekmi je bilo odločilno ravno katastrofalno izvajanje prostih metov domače ekipe, saj so igralci Dallasa zadeli le deset od 24 tovrstnih poskusov. To je bil le 41,7 odstotni met, boljši je bil celo tisti iz igre, 46,6 odstotni.

A kljub katastrofalnim prostim metom je imel Dallas na koncu celo napad za zmago, katerega je zaključeval Dončić, ki pa je grdo zgrešil, potem ko ga je odlično pokril Jrue Holiday. Pri tem je bilo očitno, da so Bucks ob zadnji akciji taktično nadigrali Dallas, saj so točno vedeli, kakšno akcijo bodo izvedli, obenem pa poskrbeli, da je ob prevzemanju ravno njihov najboljši obrambni košarkar pričakal Dončića.

Luka je bil takoj po zgrešenem metu za zmago vidno besen nad svojimi soigralci in strokovnim štabom, ki si je zamislil zadnjo akcijo, kar jim je dal jasno vedeti s svojimi gestikulacijami, preden je brez pozdrava z nasprotnikom besno odvihral iz dvorane.

Komentarjev 2
  • jakec1575 21:21 10.december 2022.

    že par let ne znajo sestavit ekipe. fant se zaveda, da s tako ekipo nikoli ne bo prstana. Charles Barkley je bil najvecji rival jordana. nikoli dosegel prstana.

  • Ender3 19:21 10.december 2022.

    Tudi Luka je samo človek, čeprav malo drugačen, za košarko genijalen..

Sorodne novice