Šport > Košarka
4566 ogledov

Takšno je stanje Dončića, ki je izpustil zadnjo tekmo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo najverjetneje zaigral že na dvoboju proti moštvu Oklahoma City Thunder.

Dallas Mavericks so v soboto odigrali dvoboj v Chicagu, brez lažje poškodovanega Luke Dončića pa so bili popolnoma nemočni proti Goranu Dragiću in ostalim Bikom.

Zato so navijači zasedbe iz Teksasa nestrpno čakali na obvestilo, ki ga morajo o statusu svojih igralcev dan pred tekmami podati moštva. Prišla je dobra vest. Dončićev status se je iz 'out' (odsoten) spremenil v 'probable' (verjeten). 

NBA ima za svoje športnike na voljo sicer štiri statuse: odsoten (out), dvomljiv (doubtful), vprašljiv (questionable) in verjeten (probable). Pri statusu out obstaja 0 odstotkov možnosti, da bi igralec zaigral na naslednji tekmi, pri statusu doubtful se takšen odstotek uradno povzpne na 25 odstotkov, pri questionable na 50, pri probable pa na 75.

Pri Wall Street Journalu so sicer pred leti objavili raziskavo, ki je podala 'resnične' odstotke za omenjene kategorije, podatke so analizirali za petletno obdobje. Na tekmah zaigrajo le trije odstotki tistih, ki so v kategoriji dvomljivi, vprašljivi so se približali 55 odstotkom, verjetni pa so imeli kar več kot 90 odstotkov možnosti, da zaigrajo.

Ker Luka pred dvobojem z moštvom Oklahoma City Thunder sodi v zadnjo kategorijo, tako obstaja 90-odstotna verjetnost, da bo v noči s ponedeljka na torek po slovenskem času ob 2.30 stopil na parket in zaigral v prvi peterki Dallasa.

Pri slednjem so tako najverjetneje le želeli spočiti Dončića, ki bi sicer moral odigrati dve tekmi v manj kot 24 urah, še v petek je namreč s soigralci za točko klonil proti Milwaukeeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice