Šport > Košarka
234 ogledov

Toliko časa bo odsoten eden največjih zvezdnikov NBA lige

Stephen Curry Luka Dončić Profimedia
Steph Curry nekaj tednov brez tekem.

Stephen Curry, z Golden State Warriors štirikratni prvak  lige NBA, bo spet moral nekaj časa počivati. Na tekmi proti Indiani si je namreč poškodoval ramo, magnetna resonanca, ki jo je opravil v Philadelphii, kjer bo ekipa odigrala naslednjo tekmo, pa je pokazala, da poškodba ramenskega sklepa ni težja, a zahteva počitek.

Dolžine njegove odsotnosti klub v uradnem obvestilu ni navedel, ESPN pa je poročal, da bo zvezdnik manjkal nekaj tednov.

Golden State ima v letošnji sezoni, v kateri želi še peti šampionski naslov v devetih letih, 14 zmag in 15 porazov, slabo igra predvsem v gosteh, kjer je zmagal le dvakrat. Curry, najkoristnejši igralec lanskega finala, povprečno dosega 30 točk in je trenutno peti strelec lige za Luko Dončićem (33.0), Shaijem Gilgeous-Alexandrom (31.0), Giannisom Antetokounmpom (30.6) in Jaysonom Tatumom (30.2).

"Daljša odsotnost bi za nas pomenila hud udarec," je dejal Curryjev trener Steve Kerr, ki je očitno pričakoval, da bo njegov prvi mož manjkal še precej daljše obdobje.

Na omenjeni tekmi proti Indiani je Curry sicer pred poškodbo dosegel 38 točk.

Stephen Curry Golden State Warriors | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice