Šport > Košarka
15442 ogledov

Tako nizko je že padel Luka, to je glavni razlog

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić po najnovejših projekcijah ni več med petimi najboljšimi kandidati za naziv MVP.

18. novembra 2022 smo bili priča neverjetnemu dogodku, saj je Luka Dončić na uardni NBA lestvici prevzel prvo mesto v boju za naziv MVP-ja. Z drugimi besedami, liga NBA je v tem trenutku Luki Dončiću priznala, da je najboljši na svetu.

Seveda se omenjena lestvica iz tedna v teden spreminja, a Luka se je nahajal na prvem mestu tudi na lestvici objavljeni 25. novembra, nato pa se je začel počasen pad našega zvezdnika po razpredelnici.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Naslednji teden ga je namreč s prvega mesta zrinil odlični Jayson Tatum, v prejšnjem pa ga je na tretje porinil še Giannis Antetokounmpo.

In če smo z nestrpnostjo pričakovali, kakšna bo lestvica ta teden, si skorajda nihče ni mislil, da na najnovejši NBA lestvici Luke ne bo več niti v prvi peterici, saj je padel kar za tri mesta.

Liga je namreč objavila posodobljeno lestvico, na kateri si Luka kljub izjemnim predstavam in 33 točkam, 8,3 skokom in 8,7 aistencami na tekmo deli šele šesto mesto skupaj z Zionom Williamsonom.

Ne nas razumeti narobe, biti šesti najboljši na svetu je nekaj izjemnega, nekaj o čemer si Slovenija pred kakšnimi petimi leti ni mogla niti sanjati. A vseeno ostaja grenak priokus, da bi si Luka preprosto zaslužil biti še dosti višje.

Poglejmo si namreč, katera peterica se nahaja pred Luko. Prvo mesto še vedno drži košarkar najboljše ekipe v ligi (Boston Celtics) Tatum, ki povprečno dosega 30,2 točki, 8,3 skoka in 4,1 asistence na tekmo. Prvi favorit za naziv MVP tako v dveh od treh najpomembnejših kategorij prepričljivo zaostaja za Luko, medtem ko sta v eni povsem enaka.

Na drugem mestu se nato nahaja Antetokounmpo (30,6 točk, 11,1 skoka, 5,3 asistenc), tretje drži Nikola Jokić (24,6 točk, 10,3 skokov, 9 asistenc), na četrto se je povzpel Ja Morant (27,6 točk, 6,7 skokov, 7,9 asistenc), medtem ko peterico zaključuje Kevin Durant (30 točk, 6,7 skokov, 5,5 asistenc).

Kot je razvidno že na prvi pogled, imajo vsi omenjeni košarkarji dosti slabše individualne številke od našega zvezdnika, a so ga vsi v zadnjih tednih uspeli prehiteti. In kaj je glavni razlog za to? Odgovor je preprost. Dallas Mavericks!

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Vsi omenjeni košarkarji namreč zmagujejo! Tatum tako poveljuje najboljši ekipi lige (22-8), medtem ko Bostonu na lestvici tesno sledi ravno Giannisov Milwaukee (20-8).

Na zahodu pa so v vodstvu Memphis Grizzlies (19-9) Ja Moranta, medtem ko se na tretjem mestu zahodne konference drži Jokićev Denver (17-11). Po katastrofalnem vstopu v sezono pa se je pobral tudi Durantov Brooklyn (18-12), ki je nanizal devet zmag na zadnjih desetih tekmah.

In kje je tu Dallas? Ekipa Luke Dončića drži komaj deveto mesto na zahodu, saj je na 29 tekmah zbrala 15 zmag in 14 porazov. Kakšna je torej razlika med Luko in ostalimi MVP kandidati? Preostali favoriti zmagujejo, medtem ko se Luka z zelo podpovprečno ekipo vrti okoli 50 odstotkov.

Dokler Dallas ne bo začel zmagovati, je težko pričakovati, da bi se Luka lahko ponovno povzpel po lestvici.

Luka Dončić Christian Wood Po potezi večera Šport Soigralec Luko postavil na realna tla: "Temu niti v sanjah ni tako!" Luka Dončić Noro! Šport Luka tudi z zabijanjem obnorel dvorano, še sam ni mogel verjeti Luka Dončić Maxi Kleber Hud udarec Šport Te novice si je Luka Dončić še najmanj želel Luka Dončić Priznali napako Šport NBA priznala, da je oškodovala Luko. Tako bo popravila napako Luka Dončić Kakšen vodja je to? Šport Navijači nezadovoljni z Lukovo potezo, tega od njega niso pričakovali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice