Šport > Košarka
8622 ogledov

Soigralec Luko postavil na realna tla: "Temu niti v sanjah ni tako!"

Luka Dončić Christian Wood Profimedia
Luka Dončič se je z Dallasom veselil zmage nad Portlandom s 130:110, Slovenec pa se je lahko pohvalil tudi s spektakularno potezo večera.

Luka Dončić je na tekmi s Portlandom dosegel 33 točk, devet podaj in šest skokov, ob 23-letnem Ljubljančanu pa je bil ključni igralec za novo zmago Christian Wood z 32 točkami in 12 skoki. Oba sta že pred polčasom presegla mejo 20 točk, Luka pa se ob visoki prednosti v zadnjem delu sploh ni več vrnil na parket.

Oba zvezdnika sta bila tako odlično razpoložena tudi na novinarski konferenci po tekmi, na kateri ni manjkalo zbadanja, vse skupaj pa se je pretežno vrtelo okoli izjemne Lukove akcije, ko je sredi tretje četrtine spektakularno zabil ter vsaj na prvi pogled z izjemno akcijo presenetil še samega sebe. A temu naj ne bi bilo tako...

"Ne, nisem presenetil samega sebe. Zdaj sem podobnih akcij že vajen," se je najprej pošalil Dončić, preden je zbodel svojega odličnega soigralca: "Verjetno imam najboljši odriv v celotni ekipi. Veste, C-Wood, kot mu stalno govorim, je zgolj velik, a nima nobenega odriva. Zato sem mu moral pokazati, kako se to počne," je bil odlično razpoložen Dončić, ki je za konec še zatrdil, da se All-Star vikendu ne bo preizkusil v tekmovanju v zabijanju, saj potrebuje nekoliko počitka.

Toda Christian Wood se ni strinjal z Lukovimi komentarji, zato je mlademu Slovencu nemudoma odgovoril. "Lukovo zabijanje je bilo res dobro. Sicer pa imava že zelo dolgo to debato, sam misli, da ima boljši odriv od mene.Povedal sem mu že, da temu niti v sanjah ni tako," je med smehom poravnal račune letos ob Luki daleč najboljši košarkar Dallasa.

Sicer pa ni mogel mimo Dončićeve izjemne akcije niti trener Dallasa Jason Kidd. "To je bilo precej impresivno. Dokazal je, da se lahko precej dobro dvigne s tal. Zelo impresivno je, koliko bremena nosi na svojih ramenih, česa vse je sposoben, a vas vseeno še vedno lahko preseneti z nečim novim. To je bilo spektakularno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice