Šport > Košarka
6319 ogledov

Nekdanji Dončićev soigralec končal kariero po 13 tekmah

Tyrell Terry Profimedia
Nekdanji član košarkarske ekipe Dallas Mavericks se pri 22 letih poslavlja od profesionalne košarke.

Tyrell Terry, 22-letni ameriški branilec, kli ga je leta 2020 kot 31. v drugem krogu nabora izbralo moštvo Dallas Mavericks, je oznanil konec košarkarske kariere.

Nekdanji soigralec Luke Dončića je v najmočnejši košarkarski ligi odigral vsega 13 tekem, od tega 11 za Dallas in dve za Memphis Grizzlies.

Kemba Walker NBA Šport Nova okrepitev Dallasa zablestela ob odsotnosti Dončića

Terry je presenetljivo odločitev sporočil na Instagramu, kjer je med drugim zapisal, da je zaradi občutka tesnobe, s katerim se je srečeval kot profesionalni športnik, izgubil ljubezen do košarke.

"Pisanje tega sporočila je zame zelo mučno in čustveno. Odločil sem se, da opustim igro, ki je tvorila velik del moje identitete. Igro, ki me je vodila na moji poti, odkar sem naredil prve korake," je uvodoma zapisal Terry.

"Čeprav sem dosegel izjemne reči, ustvaril nepozabne spomine in pridobil doživljenjske prijatelje, sem obenem preživljal najtežje obdobje mojega življenja. Namesto da bi me to utrdilo, me je začelo uničevati. Preziral in dvomil sem o svoji vrednosti, veliko bolj, kot si lahko ljudje sploh predstavljajo. Moteče misli, zbujanje s slabostjo, težave z dihanjem."

"Občutek velikanske teže na prsnem košu, ki je nisem mogel prenesti. To je samo kratek opis tesnobe, ki mi jo je povzročil ta šport. Čeprav sem hvaležen za vse, kar mi je šport omogočil, nimam več moči, da bi še naprej ukvarjal z nečim, česar ne maram več," je dodal nekdanji košarkar.

Terryjevo povprečje v ligi NBA znaša 1,0 točke, 0,5 skoka, 0,5 podaje in 0,5 ukradene žoge na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.