Šport > Košarka
13724 ogledov

Kakšna okrepitev bi to bila! Dallas zagrizel za enega najboljših iz naše regije

Bojan Bogdanović Luka Dončić Profimedia
Po poročilih z druge strani luže naj bi bil odlični Hrvat eden izmed peterice košarkarjev, ki se jo povezuje z Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so katastrofa! V svojih vrstah imajo enega najboljših košarkarjev na svetu, a vodstvu kluba nikakor ne uspe okoli Luke Dončića zbrati dovolj kakovostnih igralcev, da bi jih sploh jemali resno.

Luka je sicer izjemen, lani je ekipo lastonoročno privlekel vse do finala zahoda, a je vseeno vsem ljubiteljem košarke jasno, da tudi Luka ne zmore vsega sam.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako zanič je ekipa okoli Luke, najlepše kaže letošnja sezona, ko je bil Luka večji del sezone celo prvi strelec lige ter prvi favorit za naziv MVP, Dallas pa se ves čas vrti okoli mest, ki komaj še prinašajo končnico, oziroma dodatni turnir za uvrstitev v končnico.

Zato tudi ne čudi, da se Dallas povezuje s številnimi zanimivimi košarkarji, saj je vsem (razen mogoče vodstvu Dallasa) jasno, da morajo biti Mavs aktivni na trgu ter pripeljati Luki še kako potrebno pomoč.

V zadnjih dneh se tako po ameriških medijih omenja Mavericks v povezavi s kar petimi košarkarji. Pred dnevi smo tako že poročali o zanimanju Dallasa za nekdanjega MVP-ja Derricka Rosa, medtem ko naj bi pri Mavs napeto spremljali tudi dogajanje pri Detroit Pistons.

Luka Dončić Kakšno ime! Šport Dallas resno zagrizel za bivšega MVP-ja, bo Luka končno dobil pomoč?

Pri slednjih se je namreč poškodoval prvi zvezdnik ekipe Cade Cunningham in za že tako eno izmed najslabših ekip lige je sezone praktično konec. S pogledom v prihodnost bi se tako Detroit lahko odrekel nekaterim svojim igralcem.

Z Dallasom se tako povezuje kar tri Detroitove igralce. Zanimali naj bi se za centra Nerlensa Noela, ki je v svoji najboljši sezoni dosegal 11,1 točke, 8,1 skoka in 1,8 asistence na tekmo, za Pistons pa v letošnji sezoni povprečno beleži vsega 1,8 točk, 3,2 skoka in 0,5 asistenc. Noelu so v preteklosti napovedovali zelo svetlo prihodnost, a ni nikoli izpolnil svojega potenciala.

Omenja se tudi 23-letnega krilnega igralca Saddiqa Beya, ki je minulo sezono za Detroit povprečno dosegal 16,1 točke, 4,7 skokov in 2,4 asistence na tekmo, v letošnji sezoni pa povprečno beleži 14,4 točk, 4,1 skoka in 1,6 asistenc na tekmo.

Verjetno celo najzanimivejša okrepitev, ki bi nemudoma pošteno izboljšala Dallas, pa je vsem Slovencem zelo dobro znan košarkar, hrvaški zvezdnik Bojan Bogdanović. Slednji je pred sezono z Detroitom podpisal novo dvoletno pogodbo in igra najboljšo košarko svoje kariere.

Je 33. najboljši strelec lige, saj povprečno dosega 21,1 točk na tekmo, ob odličnem 50-odstotnem metu iz igre, od tega skoraj 44-odstotnem metu za tri točke. Na tekmo povprečno vpiše še 3,6 skokov in 2,4 asistenc. Po poročanju dobro obveščenega ameriškega novinarja Michaela Scottoja naj bi se poleg Dallasa za zvezdnika Detroita zanimali še Los Angeles Lakers, Miami Heat, in Atlanta Hawks.

Zadnji košarkar, katerega se povezuje z Dallasom, pa je še en veliki zvezdnik, saj so se po ameriških medijih pojavile govorice, da naj bi se Mavs resno zanimali za Atlantinega Johna Collinsa, ki je v svoji najboljši sezoni povprečno dosegal 21,6 točk, 10,1 skoka in 1,5 asistenc na tekmo, a so mu številke v zadnjem času nekoliko padle, tako da letos dosega vsega 12,3 točke, 7,5 skokov in 1,3 asistence na tekmo.

Luka Dončić Strm pad Šport Tako nizko je že padel Luka, to je glavni razlog Luka Dončić Christian Wood Po potezi večera Šport Soigralec Luko postavil na realna tla: "Temu niti v sanjah ni tako!" Luka Dončić Noro! Šport Luka tudi z zabijanjem obnorel dvorano, še sam ni mogel verjeti Luka Dončić Priznali napako Šport NBA priznala, da je oškodovala Luko. Tako bo popravila napako Luka Dončić Kakšen vodja je to? Šport Navijači nezadovoljni z Lukovo potezo, tega od njega niso pričakovali
Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 14:54 18.december 2022.

    Če v letu dni Dallas ne bo pripeljal resne okrepitve bo moral Luka zamenjati klub! Drugače mu bodo Cuban in Harrison oz. Dallas uničili kariero! Stalno govorijo o nekih okrepitvah pa nikoli nič od tega! Pripeljali so odpadke, tiste igralce, ...prikaži več ki jih nihče noče!!! Sramota!!! Luka bo pa tudi moral usekati po mizi in jim povedati, da ima dovolj igric in jim zagroziti z menjavo okolja!! Ne vem kaj čaka!

  • ico8 15:24 17.december 2022.

    Ne sramotite sebe in vse Slovence z nekaksnimi "nasimi" regijami!!! Vase regije so sosednje drzave, nase regije so pa NASE pokrajine,

Sorodne novice