Šport > Košarka
10835 ogledov

Dragić šokiral novinarje z brutalno resnico, tega niso pričakovali

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je znova dokazal, da ne beži pred neprijetno resnico.

Goran Dragić je tokrat s Chicago Bulls gostoval v Minneapolisu, kjer so domači volkovi podrli klubski rekord po številu točk na tekmi. Bike so premagali kar s 150:126. Domačini so se veselili prepričljive zmage, čeprav so na tekmi manjkali kar štirje redni člani ekipe, prva zvezdnika Rudy Gobert in Karl-Anthony Towns ter menjavi Jordan McLaughlin in Taurean Prince.

Nikola Jokić NBA Šport Pošastna predstava Jokića, to se ni zgodilo že 54 let

Chicago je sicer pred sezono sestavil na papirju zelo močno ekipo, ki bi se morala boriti za sam vrh lige, a bikom nikakor ne steče. Čeprav imajo v svojem moštvu kar pet sedanjih ali bivših udeležencev tekme vseh zvezd, se biki trenutno nahajajo šele na enajstem mestu vzhodne konference, daleč od mest ki zagotavljajo končnico ter celo izven mest, ki prinašajo vsaj dodatni turnir za končnico.

Bulls so izgubili še četrto zaporedno tekmo ter kar sedmo izmed zadnjih devetih, v celi sezoni pa so ob 18 porazih zbrali vsega 11 zmag. V celotni ligi ima izmed 30 moštev le šest ekip slabše razmerje od Chicaga. Rezultatom primerno je tudi vzdušje v ekipi, saj se vsi zavedajo, da trenutno igrajo katastrofalno ter dosti pod svojimi sposobnostmi.

A vseeno večina igralcev išče kakšne zunanje dejavnike in vzroke za slabo formo, kar pa ne velja za našega legendarnega kapetana Gorana Dragića. Slednji je presenetil novinarje po zadnji tekmi proti Minnesoti, ko je brez dlake na jeziku in kakšnih olepševanj spregovoril o tem, kaj je narobe z ekipo.

"Mislim, da ne igramo drug za drugega. Nekdo mi je to rekel, in imel je prav, da je lahko govoriti o žrtvovanju. Ko se nekdo drug žrtvuje, je lahko govoriti o tem, kako se je potrebno žrtvovati. Ko pa si na vrsti ti, ko se moraš ti žrtvovati za ekipo, pa gre za drugačno zgodbo. Težko je, toda to morate sprejeti. In vsi bi morali to sprejeti. Smo namreč na isti ladji, vsi igramo v istih barvah, za isto ekipo, za isto mesto," je bil neposreden Dragić, ki je tokrat dosegel šest točk, tri skoke in pet podaj, Bulls pa so v času, ki ga je preživel na igrišču, proti Minnesoti zaostali le za štiri točke, tako da je imel najboljši statistični plus/minus od vseh igralcev Chicaga.

"Moramo se žrtvovati drug za drugega. Da bi igrali bolje, da bi bolje držali obrambo, da bi bolje komu pripravili met, da bi podali nekomu, ki je v še boljši poziciji za met, kot si ti. To so male podrobnosti, toda v tej ligi te lahko vsakdo premaga. To smo lahko videli," je še poudaril Dragić, preden je ponudil rešitev za njihove trenutne težave.

"Zaupanje je glavno. Zaupati moramo drug drugemu. V obrambi si moramo zaupati, da bodo soigralci v pravi poziciji, da bodo uspešno prevzemali nasprotnike. Enako je v napadu. Soigralcem moramo pripraviti prostor, postavljati blokade, najti prave podaje. Samo na tem lahko gradimo," je na veliko presenečenje novinarjev zelo iskreno in samokritično povzel zadevo Dragić.

O tem, kaj si misli o trenutnem načinu igre, pa najlepše govori posnetek iz sredine zadnje četrtine, ko so Bulls izgubljali le za 12 točk. Žoga je lepo krožila okoli obrambe Minnesote, ko pa je Dragić podal žogo do prvega zvezdnika ekipe Zacha LaVina in bi jo slednji moral le podaljšati do na trojki povsem odprtega soigralca, se je slednji rajši odločil za solo akcijo in zahteven met ob dveh obrambnih košarkarjih.

Po grdo zgrešenem metu mu je dal Dragić z nezadovoljnimi kretnjami jasno vedeti, kaj si misli o podobnih egoističnih akcijah. Zato niti ne čudi, da je v slačilnici toliko omenjal ekipno igro ter zaupanje in žrtvovanje lastne statistike v dobro ekipe. Le upamo lahko, da LaVine prisluhne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice