Šport > Košarka
6279 ogledov

Nov izjemno boleč udarec za Dallas: "Vse smo le še poslabšali"

Luka Dončić Dorian Finney-Smith Profimedia
Najboljši obrambni igralec Dallasa je razkril, da se je njegovo stanje močno poslabšalo, potem ko je poškodovan nastopil na tekmi proti Timberwolves.

Slovenski ljubitelji košarke si bomo NBA dvoboj med Minnesoto Timberwolves in Dallas Mavericks zapomnili predvsem zaradi glavnega sodnika Rodneya Motta, ki je s tekme izključil Luko Dončića in Jasona Kidda ter dodatno pomagal domači ekipi iz Minneapolisa do zmage.

A na žalost škandalozno sojenje sodnika, ki ima z Luko Dončićem in Dallas Mavericks že zelo pestro zgodovino, sploh ni bila najslabša novica s tekme. Iz slačilnice Dallasa so namreč prišle informacije, da so zaradi poškodbe adduktorja za nekaj časa izgubili svojega daleč najboljšega obrambnega igralca in člana prve postave Doriana Finney-Smitha.

Luka Dončić Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je sredi tekme proti Minnesoti zapustil igrišče in se napotil v garderobo, od koder se ni več vrnil. Po tekmi je novinarjem razkril, da je utrpel poškodbo na sobotni tekmi proti Cleveland Cavaliers, a da se je trudil igrati kljub očitni poškodbi, dokler ni po nerodnem pristanku sredi druge četrtine na tekmi z Timberwolves začutil nove bolečine. Nekaj časa je še junaško zdržal na igrišču, a so bile bolečine na koncu vendarle prehude.

"Vse skupaj smo še poslabšali. Res mi je bilo težko igrati," je za Dallas Morning News razložil Finney-Smith, ki je kljub očitni poškodbi na igrišču zdržal kar 28 minut. Pri Dallasu so sicer že potrdili, da bo Finney-Smith skupaj z Joshom Greenom (komolec) in Maxijem Kleberjem (zadnja stegenska mišica) izpustil naslednji obračun z Minnesoto, vprašljiv pa je tudi status Dwighta Powella (stegno).

Medtem ko je Kleber izgubljen za morda celo sezono, nekaj tednov pa naj bi bil odsoten tudi še Green, zaenkrat ni znano, koliko tekem bo moral odsedeti Finney-Smith. Seveda je dosti odvisno od same teže poškodbe, a statistiki so izračunali, da igralec povprečno zaradi poškodbe adduktorja izpusti 2,7 tekem.

A glede na to, da je Finney-Smith na nedavni tekmi močno poslabšal celotno zadevo, je bolj verjeten scenarij, da bo šel po poti LeBrona Jamesa, ki je nedavno zaradi podobne poškodbe izpustil šest tekem, ali celo Pascala Siakama, ki je zaradi poškodbe adduktorja moral izpustiti celo deset tekem.

Luka Dončić Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekma v noči na četrtek bo sicer šele četrta tekma v zadnjem letu in pol, ki jo bo "nezlomljivi" Finney-Smith izpustil zaradi poškodbe. Njegova odsotnost bo hud udarec za Dallas, saj gre za igralca, ki je v prvi peterki začel vseh 31 tekem letošnje sezone in je brez dvoma daleč najboljši obrambni igralec v ekipi, redno zadolžen za največje zvezde nasprotnikov. Povprečno sicer dosega 8,4 točk, 4 skoke, 1,2 asistenc in 1 ukradeno žogo na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice