Šport > Košarka
2092 ogledov

"Luka je Luka. Je najboljši na svetu! Danes je to znova dokazal!"

Luka Dončić Profimedia
Dončić se je s 50 točkami močno približal svojemu strelskemu rekordu.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči drugič v karieri dosegel vsaj 50 točk na tekmi severnoameriške lige NBA. Na gostovanju v Houstonu jih je nasul točno toliko in prispeval levji delež k zmagi Dallasa s 112:106. Dončić je kar 17 točk dosegel v zadnji četrtini, ko je Dallasu uspelo preobrniti zaostanek treh točk. Strelskemu izkupičku je Ljubljančan dodal še deset podaj in osem skokov.

Luka Dončić NBA Šport Nora predstava Dončića, 50 točk ob odločilni trojki

"Vsake toliko veš, da boš zadel več metov kot ponavadi," je svoj strelski učinek za spletno stran ESPN strnil Dončić, ki je zadel 17 od 30 metov iz igre, vključno s šestimi meti od 12 poskusov za tri točke. "Ko si vroč, imaš občutek, da boš vse zadel."

Za zmago Dallasa je bil ključen niz v prvih 6:30 minute zadnje četrtine. Dončić je v tem času dosegel kar 14 od 24 točk svojega moštva, ki je po zaostanku s 81:84 ob koncu tretje četrtine povedlo s 105:97. Prav tako pa je poskrbel tudi za odločilno trojko, ko je 19 sekund pred koncem tekme svojo ekipo popeljal na varno razliko petih točk.

"Vedel sem, da moramo doseči še vsaj en koš, še eno trojko. Vodili smo za dve, bil sem odprt in ponudila se mi je priložnost. Pomembno je, da v pravem trenutku sprejmemo pravilno odločitev. Danes sem proti koncu tekme nekajkrat nepotrebno vrgel na koš, ko ne bi smel, a pomembno je, da nadaljujemo v dobrem ritmu. Redno so me podvajali, kar so moji soigralci znali izkoristiti. Vesel sem, ko me ekipe podvajajo, ker to pomeni, da so ostali soigralci odprti. Tako se ustvari veliko prostora in lahko dobimo najboljši možen met," je tekmo analiziral Luka.

Dončić je sicer še drugič v karieri dosegel mejo 50 točk, za točko pa je zaostal za svojim strelskim rekordom, potem ko je v lanski sezoni proti Los Angeles Clippers zbral 51 točk. Tako je postal ob Dirku Nowitzkem šele drugi košarkar v zgodovini franšize Dallas Mavericks, ki je uspel na dveh tekmah doseči magično mejo 50 točk. Obenem pa je edini košarkar v zgodovini ekipe, ki je vsaj petkrat presegel mejo 45 točk.

V letošnji sezoni mu je še šestič uspelo preseči mejo 40 točk, s tem dosežkom pa tako kraljuje na samem vrhu seznama, saj si je prej s petimi takšnimi tekmami delil prvo mesto z Giannisom Antetokounmpom, Devinom Bookerjem, Joelom Embiidom in Jaysonom Tatumom.

Trener Dallasa Jason Kidd je Dončićev izjemni strelski večer opisal kot zgodnje božično darilo za moštvo. "Luka je Luka. Je najboljši igralec na svetu. Danes je to znova dokazal, ko je v napadu nosil ekipo. Ni drugega za reči, kot da je bil izjemen." je dejal za ESPN.

Dallas je z izkupičkom 17-16 v tej sezoni na osmem mestu zahodne konference. Naslednjič bo igral v nedeljo, ko se bo doma pomeril z Los Angeles Lakers. "To bo zame prva domača božična tekma, pričakujem polno dvorano, ki nam bo dala dodatno energijo, verjamem, da se bomo zabavali," je zaključil Dončić.

Luka Dončić Dirk Nowitzki Šport "Luka ve, da sem le en klic stran" Luka Dončić Kakšen dosežek! Šport Luka za 207 tekem prehitel drugega najboljšega Luka Dončić Video Šport Izjemna poteza zunaj igrišč: To od zvezdnikov naredi le Dončić Luka Dončić Kakšen človek! Šport Veličastna poteza Luke Dončića, ki se ji klanja ves svet Luka Dončić Kakšna neumnost! Šport Gledalec se je spravil nad Luko... Noro, kako mu je Slovenec vrnil
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice