Šport > Košarka
7064 ogledov

Luka jih je zaustavil, zdaj bodo prodani za 4 milijarde

Devin Booker, Chris Paul Profimedia
Franšiza Phoenix Suns bo kmalu dobila novega lastnika.

Tik pred realizacijo je prodaja NBA franšize Phoenix Suns, ki je v minuli sezoni zabeležila najboljše razmerje med zmagami in porazi v rednem delu lige, a jo je nato v drugem krogu končnice zaustavil Dallas na čelu z Luko Dončićem. Ta je blestel predvsem na odločilni sedmi tekmi, ko je sam v prvem polčasu dosegel toliko točk kot celotno moštvo Sonc (27).

Vedno zanesljivi novinar Adrian Wojnarowski je sporočil, da bodo Phoenix Suns prodani za štiri milijarde dolarjev, novi lastnik bo postal poslovnež Mat Ishbia.

Ishbia je v mladosti igral v univerzitetni ligi za Michigan State Spartans, a vidne vloge ni igral, dosegal je 0.6 točke na tekmo. Kljub temu je leta 2000 postal prvak lige NCAA.

Dosedanji lastnik Phoenixa Robert Sarver trenutno sicer prestaja enoletni suspenz, plačati pa je moral tudi kazen desetih milijonov dolarjev zaradi rasističnega vedenja in izjav. Po izrečeni kazni se je odločil prodati kluba iz Arizone, v kupnino je namreč vštet tudi klub WNBA lige Phoenix Mercury. Če Suns še nikoli niso posegli po naslovu, je to Mercuryju uspelo že trikrat.

Doslej je bila sicer najdražja prodaja Brooklyn Nets. Leta 2019 je Joe Tsai odštel 3,3 milijarde dolarjev in nato poskrbel za združitev zvezdnikov Kevina Diranta, Kyrieja Irvinga in Jamesa Hardna. Eksperiment se ni posrečil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice