Šport > Košarka
4920 ogledov

"Luka ve, da sem le en klic stran"

Luka Dončić Dirk Nowitzki Profimedia
Dirk Nowitzki spregovoril o tem, v kakšnih odnosih sta z Luko Dončićem štiri leta po Lukovem debiju v ligi NBA.

Legendarni Dirk Nowitzki, ki bo za božično darilo pred Dallasovo dvorano dobil tudi svoj kip, se je v nedavnem intervjuju dotaknil odnosa, ki ga imata s slovenskim superzvezdnikom Luko Dončićem. Dirk si je z danes 23-letnim Ljubljančanom garderobe delil v Lukovi krstni sezoni v ligi NBA, tj. sezoni 2018/19. Tedaj so ga mnogi videli kot mentorja Luki, a kot danes priznava Nowitzki je bil zaradi poškodbe tedaj veliko časa doma, tako da vsaj na uvodu sezone Luki ni mogel prav dosti pomagati. "Vesel sem, da se bil zraven ob njegovi prvi sezoni. Na začetku niti nisva toliko komunicirala, saj sem prvih 30 tekem poškodovan, tako da nisem veliko potoval z ekipo. A kljub temu sem vesel, da sem bil zraven, da sem mu lahko malce pomagal, čeprav je bil za svoja leta že tedaj zelo zrel," je pojasnil legendarni Nemec v podcastu "The Mom Game".

dončić nowitzki Video Šport Ko se obdarujeta Luka in Dirk ...

In v kakšnem odnosu sta danes z Luko, ki ga imajo mnogi navijači Dallasa za Dirkovega naslednika? "Sem ter tja greva ven na večerjo. Ravno pred dnevi sva se dobila, prišel je k meni in malce sva se podružila. Je moj prijatelj, če je kaj, kar ga teži, me lahko kadarkoli vpraša. Ve, da bom tu zanj. Sem le en telefonski klic stran. Ve, da veliko potujem, toda ko sem tukaj, sem le en telefonski klic stran. Z veseljem mu priskočim na pomoč," je razložil Nowitzki. 

Luka Dončić Video Šport Izjemna poteza zunaj igrišč: To od zvezdnikov naredi le Dončić

Ta je kot marsikateri navijač Dallasa navdušen nad tem, kar Luki uspeva v ligi NBA. Iz sezone v sezono je boljši, čeprav so se mnogi v njegovi krstni sezoni spraševali, ali sploh lahko še napreduje. "Je zelo zrel za svoja leta: ima le 23 let, toda igra, kot da je v zgodnjih 30. Tako zelo dober je, tako zelo visok je njegov košarkarski IQ. Niti nisem prepričan, da bi mu lahko veliko povedal ... Igro prebira tako zelo veliko bolje, kot sem jo jaz kdajkoli. Je organizator igre in vidi drugačne stvari, stvari, ki jih jaz kot velikan nikoli nisem videl. Jaz sem le želel spraviti žogo skozi obroč. Ta fant pa mora skrbeti za vse ostale štiri fante na parketu. Mora se vključiti v vsako akcijo in organizirati napade. Nikoli se mi ni bilo treba ukvarjati s tem, le zadevati sem zadel neprestano. Ta fant je na drugačnem nivoju," je dejal danes 44-letni Nemec. 

Luka Dončić Kakšen človek! Šport Veličastna poteza Luke Dončića, ki se ji klanja ves svet

Nowitzki sicer ostaja vpet v delo Mavsov, v klubu deluje kot svetovalec. "Včasih mi pošljejo kakšne video posnetke glede napada ali obrambe, jaz pa jim povem svoje mnenje. To je super, imam svobodo, sem sam svoj šef. Nikomur se ne rabim javljati, tako da sem prepričan, da bom v prihodnje še bolj prisoten, toda za zdaj uživam v tej svobodi, kar je super, glede na to, da so otroci še majhni. Zaenkrat zame to izpade perfektno," se je še smejalo Nowitzkemu.

Luka Dončić Kakšna neumnost! Šport Gledalec se je spravil nad Luko... Noro, kako mu je Slovenec vrnil Luka Dončić Kakšen dosežek! Šport Luka za 207 tekem prehitel drugega najboljšega
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.