Šport > Košarka
44159 ogledov

Dončić razkril novega hišnega ljubljenca ter šokiral svet

Luka Dončić Profimedia
Novinarji na tiskovni konferenci niso mogli verjeti svojim ušesom.

Košarkarji Dallas Mavericks so v eni od božičnih tekem v ligi NBA v svoji dvorani gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 124:115. Slovenski zvezdnik domače zasedbe Luka Dončić je k zmagi prispeval 32 točk ter po devet skokov in asistenc.

A Slovenec ni blestel zgolj med tekmo, temveč je uprizoril pravi "show" tudi pred in po dvoboju. Na tekmo je prišel namreč v prav posebni opravi. Ne božičkovi, temveč pravi kavbojski!

Luka Dončić V stilu Šport Lukov "kavbojski" prihod. V Teksasu ponoreli.

A če so že njegov Chevrolet Camaro, kavbojska oprema in pozdrav "Howdy" presenetili vse zbrane, ni bilo to nič v primerjavi s tiskovno konferenco po koncu tekme.

Ko so ga opomnili na njegovo kavbojsko opravo, je šokiral vse zbrane, da zgolj obžaluje, da je pozabil na svojega rogatega kuščarja "Doma sem pozabil svojega rogatega kuščarja. Naslednjič ga bom vzel s seboj," je odgovoril Luka.

Novinarji, ki niso najbolj razumeli, kaj je s tem želel povedati, so mu namignili, da bi si lahko od svojega soigralca Doriana Finney-Smitha sposodil pravega konja, a je Luka vztrajal, da bi bil njegov rogati kuščar boljši modni dodatek.

"Ne, ne. Moral bi pripeljati svojega rogatega kuščarja. Veste, kaj je rogati kuščar (angleško: horny toad op. p.)?" je Luka naslovil novinarje, ki pa še vedno niso imeli pojma, o čem govori.

Pomislili so, če je kaj v povezavi s kolidžem TCU (Texas Christian University), katerih maskota je ravno rogati kuščar. Toda Luka jim je pojasnil, da govori o dejanski živali. "Ne, gre za žival. Imam rogatega kuščarja."

Rogati kuščar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zakaj?" je sledilo vprašanje, katero se je motalo po glavah vseh prisotnih. Toda Luka je imel odgovor, ki je nasmejal vse prisotne: "Ker sem Teksačan!" Rogati kuščarji so namreč ena izmed značilnosti Teksasa, kot so tudi kavbojska oprava ter "mišičasti" avtomobili.

In kako je ime novemu Lukovemu hišnemu ljubljenčku? "Nismo se še odločili. Je nov hišni ljubljenček. Dude Perfect so mi ga namreč priskrbeli," je debato o rogatem kuščarju zaključil Luka.

S tem je razkril, da je vse skupaj najverjetneje zgolj potegavščina, saj se je na spletu kmalu pojavil posnetek, v katerem Luka pred tekmo z Lakers priljubljeni spletni skupini Dude Perfect obljubi, da bo na tekmo prišel v kavbojskem klobuku ter da bo tekom intervjuja po dvoboju uporabil izraz "horny toad" (rogati kuščar). 

Če mu slučajno priljubljena spletna skupina, ki ima več kot 58 milijonov sledilcev, ni resnično kupila rogatega kuščarja, je torej šlo vse skupaj zgolj za potegavščino in Dončićeva družina ni dobila novega člana.

Luka in Anamaria Goltes bosta tako očitno ostala pri treh hišnih ljubljenčkih. Gojita namreč veliko ljubezen do psov in imata doma psa Huga ter psički Gio in Viki.

Hugo je pasme pomeranec, Gia pa je švicarska ovčarka, medtem ko je najnovejši člen Lukove družine letos pozimi postala Viki. Slednja je slovite pasme češkoslovaških volčjakov.

Pomeranec To nedeljo Vizita za živali Tako do mokrih in sladkih poljubov POMDELUXE Vizita za živali Pomeranec - tudi Slovenijo preplavlja evforija glede te pasme Češkoslovaški volčjak Poznate to pasmo? Vizita za živali Vsebnost volčje krvi med 24 in 33 odstotki

Luka Dončić Iskreno Šport Dončić užalostil Dallas: "Raje se bom vrnil v Slovenijo" Luka Dončić NBA Šport Izjemen preobrat Dallasa, Luka v drugem polčasu do kar 22 točk Luka Dončić Tako ga "cenijo" Šport Nova zaušnica lige NBA Luki Dončiću Luka Dončić Kakšne besede! Šport "Luka je Luka. Je najboljši na svetu! Danes je to znova dokazal!"
Komentarjev 4
  • Pierre 09:27 27.december 2022.

    Dejte že enkrat nehat s tem Dončićem....

  • albert6 06:36 27.december 2022.

    Če imaš polno rit gnara in skisane možgane

  • Dragonja 00:05 27.december 2022.

    Da ne bo fant izgubil stik z realnostjo,bi bila velika škoda.

Sorodne novice